Gaming Video Awards: Peste 200 de clipuri video au intrat în competiție

Autor: Alex Manole | 02.09.2022
Gaming Video Awards: Peste 200 de clipuri video au intrat în competiție

Înscrierile la Gaming Video Awards s-au încheiat, iar peste 200 de clipuri video au intrat în competiția care premiază cel mai bun conținut de gaming din România.

Materialele au fost trimise de 69 de creatori, printre care multe nume cunoscute în gamingul local, precum: Theo Zeciu, Bogdan Techeș, xSlayder, Bercea, Reddysh sau Antonia Nuckle.

Competiția a ajuns în etapa votului jurului. Toate înscrierile, cât și desfășurarea competiției, pot fi urmărite pe site-ul dedicat: gamingvideoawards.ro.

„Numărul creatorilor înscriși la Gaming Video Awards, mai mare față de cel de anul trecut, vine pe trendul observat în 2021 și 2022 de creștere a interesului publicului din România pentru conținutul video de gaming. Totodată ne bucură și calitatea și numărul înscrierilor la categoriile destinate brandurilor și agențiilor de comunicare, demonstrând că acestea îi consideră pe gameri un public de comunicare din ce în ce mai important”, a declarat Tudor Dăescu, General Manager Dăescu Borțun Olteanu și organizatorul Gaming Video Awards.

Cele 200 de videouri înscrise se regăsesc în cadrul celor 18 categorii destinate creatorilor de conținut: Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun live stream, Newcomer of the year, Cea mai bună serie de Let’s Play, Cel mai bun video al unei creatoare de conținut, Cel mai bun video de gaming tech, Cel mai bun video de MOBA, Cel mai bun video de Sports Games, Cel mai bun video de Battle Royale, Cel mai bun video de Tactical Shooters, Cel mai bun video axat pe jocurile populare – Brawl Stars, Minecraft și GTA -, Cel mai bun video kids friendly, Cel mai bun video de gaming de pe TikTok, Cel mai bun video de mobile gaming, Cel mai bun video al unui jucător pro și Cel mai bun caster de Esports.

Brandurile care au derulat acțiuni cu conținut de gaming și dedicate gamerilor au înscris 16 campanii la categoriile dedicate: Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut, Cea mai bună campanie cu conținut de gaming și Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming.

Gaming Video Awards vrea să răsplătească creatorul de conținut care promovează valori sănătoase

Toate categoriile, cu excepția Cel mai popular streamer, vor fi jurizate de o echipă formată atât din streameri profesioniști, cât și din nume importante din media și marketing. Din juriu vor face parte JaxiTV (președintele juriului), Ovvy, Bobospider, Hypno (regizor), Ioana Sigarteu (Samsung România) sau Matei Psatta (Blindspot).

Cel mai popular streamer este singura categorie al cărei câștigător va fi desemnat de public.

Categoria Role Model Of The Year va premia acel creator de conținut care promovează valori sănătoase pentru comunitatea de gaming. „El va reprezenta o opțiune serioasă pentru brand-urile care își doresc asocierea cu un creator responsabil”, potrivit organizatorilor.

Creatorul de conținut al anului va fi anunțat în cadrul galei de premiere, trofeul fiind decernat creatorului care a adunat cele mai multe premii în cadrul competiției.

Etapa votului juriului se încheie pe 30 septembrie, acesta alegând cele 5 nominalizări finale la fiecare categorie. Gala de premiere va avea loc în luna octombrie.

Go4games este partener media al evenimentului.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News