Google a lansat o versiune web a jocului Pinball

Autor: Adrian Popa | 16.05.2022
Google a lansat o versiune web a jocului Pinball

Google a lansat o versiune web a faimosului joc arcade Pinball. Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul uneltelor de programare Flutter și Firebase, fiind bazat pe motorul Flame.

Versiunea dezvoltată de Google a fost anunțată cu ocazia evenimentului Google I/O 2022. Prin intermediul proiectului, compania a vrut să demonstreze caracterul practic al kit-ului de dezvoltare software Flutter și al platformei de dezvoltare de aplicații Firebase.

Jocul, numit I/O Pinball, poate fi accesat pe web la adresa pinball.flutter.dev. După ce aleg personajul cu care joacă – Dash, Android, Sparky sau Dino – jucătorii controlează, pe PC, acțiunea cu ajutorul săgeților de pe tastatură. Pe mobil, aripioarele sunt mișcate prin atingerea în partea stângă sau dreaptă a display-ului, iar bila este lansată prin atingerea rachetei de pe ecran.

Scurtă istorie a jocului

În forma lui modernă, Pinball a apărut în timpul Marii crize economice (1929 – 1933) din America. Era bazat pe bagatelle, un joc franțuzesc.

Citește și: O mare companie de gaming de azi a coexistat timp de 33 de ani cu Imperiul Otoman

Deoarece în primele versiuni jucătorii nu aveau un control prea mare, dispozitivele Pinball au fost considerate jocuri de noroc și au fost interzise în SUA după 1940.

Versiunile cu aripioare, care permiteau un control mai bun, au apărut în 1947, dar jocul a rămas interzis până la mijlocul anilor 1970. În unele orașe, Pinball este în continuare interzis.

După 1950, companii precum Bally și Gottlieb au lansat versiuni sofisticate ale jocului, cu mecanisme complicate, luminițe și desene complexe. Astăzi există variante conectate la internet. Modelul Legends Pinball Plus, produs de AtGames, costă 750 de dolari.

Sursa: Medium/Very Good Ventures Team

Urmărește Go4Games.ro pe Google News