Abandoned este un shooter horror realist, anunțat în exclusivitate pentru PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 08.04.2021
Abandoned este un shooter horror realist, anunțat în exclusivitate pentru PlayStation 5
Foto: Blue Box Game Studios

Blue Box Game Studios, un studio independent din Olanda, și-a anunțat noul joc prin intermediul PlayStation Blog. Este vorba despre Abandoned, un survival horror cinematic dezvoltat în exclusivitate pentru PlayStation 5. Jocul se află încă în dezvoltare, producătorii prezentând totusi teaser-ul video de mai jos. De asemenea, o demonstrație de gameplay va fi disponibilă în curând.

Conform producătorilor, Abandoned este un first person horror survival shooter, cu o prezentare cinematică, a cărui acțiune va avea loc într-un mediu de joc open world foarte detaliat. Povestea jocului îl va avea în prim plan pe Jason Longfield, personaj ce se trezește în mijlocul unei păduri ciudate. Abandonat și fără amintiri despre cum a ajuns acolo, Jason va afla că a fost răpit din cauza unui motiv întunecat. Luptându-se pentru a supraviețui, principalul său scop devine să scape din acest coșmar.

O experiență horror cât mai realistă

Blue Box Game Studios își dorește să pună foarte mult accent pe factorul realism, mai multe mecanici de joc fiind gândite în acest sens. Spre exemplu, dacă Jason rămâne fără aer după un sprint mai lung sau atunci când este terifiat, acuratețea cu care va trage cu arma va avea de suferit. Spre deosebire de alte shootere, operațiunea de a trage cu o armă în Abandoned va fi mult mai dificilă, fiind vorba despre un proces destul de lent. Veți fi nevoiți să gândiți tactic dacă intenționați să supraviețuiți unora dintre confruntările din joc.

Producătorii își doresc să evidențieze realismul anumitor situații din joc și prin anumite optimizări special realizate pentru PlayStation 5. Prin intermediul feedback-ului haptic oferit de controllerele DualSense, fiecare interacțiune din joc va putea fi resimțită și în vibrațiile gamepad-ului, precum momentele când ești lovit de un glonț. De asemenea, orientarea în spațiu și luarea anumitor decizii tactice ar putea fi facilitate dacă folosiți redarea 3D a sunetului.

Abandoned
Foto: Blue Box Game Studios

De asemenea, realizatorii și-au propus să reproducă lumea din Abandoned într-o manieră vizuală realistă, cu animații fluente și timpi de încărcare cât mai reduși. Aceștia își propun ca jocul să ruleze în rezoluție nativă 4K, cu un framerate de 60 de cadre pe secundă.

Abandoned ar trebui să fie lansat în ultimul trimestru al anului 2021, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Abandoned
Foto: Blue Box Game Studios

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News