Alone in the Dark: THQ Nordic revine la originile horror-ului

Autor: Cosmin Aionita | 16.08.2022
Alone in the Dark: THQ Nordic revine la originile horror-ului
Foto: THQ Nordic

Alone in the Dark, una dintre seriile care a contribuit la nașterea genului „survival horror”, este readusă la viață de THQ Nordic prin intermediul unui remake/reboot omonim. Acțiunea va avea loc din nou în New Orleans-ul anilor 1920, în conacul Derceto Manor.

Emily Hartwood pleacă în căutarea unchiului său, apelând la ajutorul detectivului particular Edward Carnby. În aventura lor, cei doi vor ajunge la Derceto Manor, un azil pentru bolnavii mintali, care ascunde însă secrete terifiante. Atât Emily, cât și Edward vor fi personaje jucabile, povestea urmând să poată fi experimentată din perspectiva fiecăruia.

La cârma noului Alone in the Dark se află studioul suedez Pieces Interactive, de scenariu fiind responsabil nimeni altul decât Mikael Hedberg, care a contribuit la capodopere ale genului horror precum Soma sau Amnesia: The Dark Descent. Povestea scrisă de Hedberg include personaje, locuri și teme din primele trei titluri Alone in the Dark, în încercarea de a apropia acest remake/reboot de fanii mai vechi ai seriei.

Alone in the Dark
Foto: THQ Nordic

Un alt nume cunoscut implicat in procesul de producție a acestui joc este Guy Davis, un artist și designer de creaturi care a colaborat în mod frecvent cu regizorul Guillermo del Toro. Davis este responsabil și pentru monstruozitățile lovecraftiene pe care Edward și Emily le vor înfrunta pe parcursul acestei aventuri.

Pe lângă confruntările cu astfel de monștri, noul joc promite și secvențe de explorare pline de suspans, precum și puzzle-uri ce trebuie rezolvate pentru a progresa.

Alone in the Dark se află în producție încă din 2019 și urmează să fie lansat pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC.

Alone in the Dark
Foto: THQ Nordic

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News