Amnesia: The Bunker a fost amânat. Când va fi lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 09.02.2023
Amnesia: The Bunker a fost amânat. Când va fi lansat jocul
Foto: Frictional Games

Echipa suedeză de la Frictional Games a venit cu un update referitor la Amnesia: The Bunker, următorul joc al seriei de jocuri horror ale companiei. Astfel, s-a renunțat la perioada de lansare anunțată inițial – luna martie a acestui an –, noua dată de apariție a jocului fiind 16 mai 2023. Conform declarației oficiale, mai mulți membri ai Frictional Games s-au îmbolnăvit în această iarnă și, fiind vorba despre o echipă destul de mică, lipsa acestora a afectat procesul de dezvoltare a jocului. Pentru a nu grăbi lucrurile și pentru a asigura nivelul calitativ cu care titlurile acestei serii ne-au obișnuit de-a lungul timpului, s-a luat decizia de a amâna lansarea lui Amnesia: The Bunker.

The Bunker va păstra perspectiva first person, însă va aduce modificări importante formulei cu care seria ne-a obișnuit până acum: acțiunea va avea loc într-un mediu de joc „semi open-world”, un buncăr din perioada Primului Război Mondial, iar jucătorii vor putea, de această dată, să se apere de ororile ce-i amenință cu ajutorul unui revolver. Dacă reușesc să mențină în funcțiune sistemul de iluminare…

Pe lângă arma de foc, soldatul francez Henri Clément, protagonistul din Amnesia: The Bunker, va avea la dispoziție o lanternă zgomotoasă, a cărei alimentare se realizează printr-un sistem cu dinam, dar și resursele pe care le poate găsi în buncăr, alături de un sistem de crafting menit să le pună în valoare. Vor exista elemente generate aleatoriu și multiple posibilități de a progresa, producătorii promițând că nu vor exista două sesiuni de joc identice.

Ce s-a întâmplat cu ceilalți soldați din buncăr? Unde au dispărut ofițerii? Ce creaturi de coșmar bântuie coridoarele buncărului? Producătorii promit că doar jucând Amnesia: The Bunker veți afla răspunsurile la toate aceste întrebări.

Amnesia: The Bunker va fi lansat pe 16 mai 2023, jocul urmând să beneficieze de versiuni pentru Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4 și PC (Steam, Epic Games Store și GOG).

Sursa: Frictional Games Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News