Dead Space se întoarce sub forma unui remake al clasicului joc survival horror SF

Autor: Cosmin Aionita | 23.07.2021
Dead Space se întoarce sub forma unui remake al clasicului joc survival horror SF
Foto: Electronic Arts

Surpriza pregatită de Electronic Arts pentru EA Play Live 2021 a fost Dead Space, un remake complet al jocului survival horror lansat inițial în 2008. Întreaga experiență din Dead Space este refăcută de la zero cu ajutorul motorului grafic Frostbite, promițând o poveste, personaje și gameplay îmbunătățite.

Având în vedere ca studioul responsabil pentru trilogia Dead Space – Visceral Games – nu mai există, de acest remake se ocupă EA Motive, echipa din spatele apreciatului Star Wars: Squadrons. Îmbunătățirile promise vor accentuate de faptul că remake-ul este produs exclusiv pentru PC și consolele de nouă generație, urmând să profite de facilitățile moderne oferite de aceste platforme.

O poveste familiară

Noul Dead Space urmează firul narativ al jocului inițial, acțiunea urmând să se desfășoare pe nava spațială UGS Ishimura, al cărui echipaj a fost infectat de un parazit extraterestru.

Unul dintre puținii rămași în viață, inginerul Isaac Clarke trebuie să supraviețuiască acestui coșmar, în încercarea de a-și găsi iubita, Nicole Brennan, la rândul său prizonieră pe nava infectată. În calea sa vor sta din nou creaturile necromorph, ce pot fi doborâte doar prin secționarea membrelor acestora.

Remake-ul Dead Space își va face apariția în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC, fără a fi dezvăluită încă o eventuală perioadă de lansare.

Sursa: Electronic Arts

Urmărește Go4Games.ro pe Google News