The Dark Pictures: House of Ashes – primele secvențe terifiante de gameplay. Ce aduce nou față de episoadele anterioare

Autor: Cosmin Aionita | 01.06.2021
The Dark Pictures: House of Ashes – primele secvențe terifiante de gameplay. Ce aduce nou față de episoadele anterioare
Foto: Bandai Namco Entertainment

Bandai Namco Entertainment, alături de studioul Supermassive Games, au prezentat primele secvențe de gameplay din The Dark Pictures: House of Ashes, dezvăluind o serie suplimentară de informații despre acest al treilea capitol al antologiei horror, după Man of Medan și Little Hope.

Poveste

The Dark Pictures: House of Ashes va beneficia de o poveste complet nouă, cu alte personaje față de episoadele anterioare ale antologiei. Acțiunea va avea loc de această dată în Irak, în anul 2003, unde agentul CIA Rachel King, intepretată de actrița Ashley Tisdale, se alătură unei unități militare de elită într-un raid asupra unui laborator subteran de arme chimice, aflat în munții Zagros.

Sosind la coordonatele primite, unitatea se trezește într-o ambuscadă organizată de o patrulă locală condusă de sergentul Salim Othman. În timpul bătăliei, solul crapă din cauza unui cutremur, iar ambele tabere se găsesc îngropate în ruinele unui templu sumerian. Iar în întunericul de sub deșertul arab, o entitate malefică se trezește la viață.

Protagoniștii vor face descoperiri cutremurătoare și vor avea de luat decizii aproape imposibile, în încercarea de a naviga labirintul subteran și de a supraviețui amenințărilor străvechi.

Modificări importante de gameplay

Pentru a îmbunătăți formula de joc din precedentele episoade ale antologiei, Supermassive Games au facut câteva modificări bazate pe feedback-ul primit din partea fanilor. Spre exemplu, s-a renunțat complet la perspectivele fixe prin care era redată acțiunea în unele instanțe din Man of Medan sau Little Hope.

Astfel, The Dark Pictures: House of Ashes va face uz de o cameră clasică, third person, cu libertate de mișcare de 360 de grade. De asemenea, pentru a descoperi misterele ascunse de templul subteran, protagoniștii din House of Ashes vor putea apela la lanternele din dotare, acestă operațiune fiind controlabilă de către jucători. Atenție însă, pentru că un personaj care are lanterna pornită se va mișca mai greu.

De asemenea, House of Ashes va primul din titlu din antologia The Dark Pictures care va beneficia de multiple niveluri de dificultate, acestea urmând să afecteze complexitatea secvențelor de QTE (Quick Time Events) și viteza cu care acestea trebuie executate.

Multiple moduri de joc

Precum episoadele anterioare, și House of Ashes va putea fi abordat fie în mod single player (Theatrical Cut), fie multiplayer cu mai mulți prieteni pe aceeași consolă sau același PC (de tipul transferului controller-ului către următorul jucâtor când îi vine rândul – Movie Night), fie co-op online pentru doi jucători.

Cei care precomandă The Dark Pictures: House of Ashes vor primi acces prioritar la DLC-ul The Curator’s Cut, o nouă modalitate de a aborda jocul, cu personaje jucabile diferite, decizii și deznodăminte noi.

Nu în ultimul rând, The Dark Pictures: House of Ashes va fi primul joc al seriei ce va beneficia de versiuni optimizate special pentru consolele de nouă generație: PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

The Dark Pictures: House of Ashes va fi lansat în cursul anului 2021, în ediții pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și, în format digital, pentru PC.

House of Ashes
Foto: Bandai Namco Entertainment

Sursa: Bandai Namco Entertainment Europe YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News