VIDEO: Alone in the Dark apelează la actori faimoși și beneficiază de un demo gratuit. Când va fi lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 26.05.2023
VIDEO: Alone in the Dark apelează la actori faimoși și beneficiază de un demo gratuit. Când va fi lansat jocul
Foto: THQ Nordic

THQ Nordic a difuzat un spotlight extins dedicat viitorului joc Alone in the Dark, cea mai nouă iterație a seriei care a contribuit, în anii ’90, la nașterea genului „survival horror”. Marile dezvăluiri aduse de acest spotlight au fost legate de recrutarea unor actori cu greutate de la Hollywood pentru interpretarea rolurilor principale din joc, dar și de confirmarea datei de lansare: 25 octombrie 2023.

Povestea va avea loc în New Orleans-ul anilor 1920, atunci când Emily Hartwood (interpretată de Jodie Comer) pleacă în căutarea unchiului său, apelând la ajutorul detectivului particular Edward Carnby (David Harbour, cunoscut din Strager Things, dar si din viitorul film Gran Turismo). În aventura lor, cei doi vor ajunge la Derceto Manor, un azil pentru bolnavii mintali, care ascunde însă secrete terifiante. Atât Emily, cât și Edward vor fi personaje jucabile, povestea urmând să poată fi experimentată din perspectiva fiecăruia. Producătorii încurajează parcurgerea jocului de două ori, câte o dată cu fiecare personaj, pentru a experimenta tot ceea ce va avea de oferit Alone in the Dark.

Demo-ul gratuit Prologue, disponibil acum

La cârma noului joc Alone in the Dark se află studioul suedez Pieces Interactive, de scenariu fiind responsabil nimeni altul decât Mikael Hedberg, care a contribuit la capodopere ale genului horror precum Soma sau Amnesia: The Dark Descent. Povestea scrisă de Hedberg include personaje, locuri și teme din primele trei titluri ale seriei, în încercarea de a apropia acest titlu de fanii mai vechi.

Un alt nume cunoscut implicat in procesul de producție a acestui joc este Guy Davis, un artist și designer de creaturi care a colaborat în mod frecvent cu regizorul Guillermo del Toro. Davis este responsabil și pentru monstruozitățile lovecraftiene pe care Edward și Emily le vor înfrunta pe parcursul acestei aventuri. Pe lângă confruntările cu astfel de monștri, noul joc promite și secvențe de explorare pline de suspans, precum și puzzle-uri ce trebuie rezolvate pentru a progresa.

O mostră este disponibilă acum în mod gratuit: demo-ul Alone in the Dark: Prologue poate fi descărcat chiar acum, gratis, de pe PlayStation Store (PS5), Xbox Store (Xbox Series X|S) și Steam (PC).

Alone in the Dark va fi lansat pe 25 octombrie 2023, în ediții pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (Steam).

Alone in the Dark
Foto: THQ Nordic

Sursa: THQ Nordic YouTube, Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News