În acest joc îți cumperi adiași NFT, care generează criptomonede în timpul mersului

Autor: Adrian Popa | 23.05.2022
În acest joc îți cumperi adiași NFT, care generează criptomonede în timpul mersului
Foto: StepN

StepN, un nou tip de joc de tip „move-to-earn” (faci mișcare pentru a câștiga), a devenit foarte popular. Aplicația îi recompensează cu criptomonede pe utilizatorii care merg pe jos sau aleargă.

De altfel, cercetările arată că recompensele cripto ar putea fi o soluție prin care oamenii ar putea fi încurajați să ducă un stil de viață mai sănătos. Un studiu recent a arătat că 81% dintre americani ar fi motivați să facă mișcare dacă ar primi în schimbul acestei activități criptomonede.

Aplicația StepN, lansată în decembrie 2021, are 2-3 milioane de utilizatori activi în fiecare lună, potrivit cofondatorului startup-ului, Jerry Huang. Mai mult, token-ul din joc, STEPN (GMT), avea o capitalizare de peste 850 de milioane de dolari în 23 mai.

Celălalt cofondator al StepN, Yawn Rong, a promovat într-un mod inedit aplicația, potrivit TechCrunch. El a participat la un hackathon în octombrie și a terminat pe locul patru. La evenimentul respectiv aplicația, aflată în fază beta, a obținut primii utilizatori. Apoi, fără prea multe investiții în marketing și promovare, StepN a crescut accelerat. Potrivit lui Huang, sute de mii de noi utilizatori se înregistrează zilnic.

Startup-ul a primit, în noiembrie, o rundă de investiții în valoare de 5 milioane de dolari de la Sequoia Capital. A fost un plasament inspirat pentru compania de investiții. StepN generează între 3 și 5 milioane de dolari profit zilnic din comisioanele percepute pentru tranzacții. În luna aprilie a acestui an în startup a făcut o investiție și cea mai mare platformă de tranzacționare de monede virtuale din lume, Binance.

Cum ajungi să câștigi criptomonede în StepN

Pentru a putea participa la joc, utilizatorii trebuie să cumpere o pereche de pantofi sport virtuali, sub formă de NFT în rețeaua Solana, care costă aproximativ 600 de dolari la cursul actual (12 SOL). Cu ajutorul acestor pantofi, jucătorii acumulează token-uri pe măsură ce merg sau aleargă.

În mod normal, investiția inițială este recuperată într-o lună de activitate în aplicație. Cei mai avansați utilizatori pot câștiga câteva mii de dolari pe lună.

Profitul este influențat de condiția fizică a utilizatorului, prețul token-ului GMT și nivelul din StepN al jucătorului.