Studiu: Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesați de NFT-uri și plăți cu criptomonede

Autor: Adrian Popa | 27.01.2022
Studiu: Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesați de NFT-uri și plăți cu criptomonede
Foto: Shutterstock

Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri video nu sunt interesați să integreze NFT-uri și plăți cu criptomonede în produsele lor, potrivit unui sondaj.

Potrivit State of the Game Industry Report, prezentat la Game Developers Conference (GDC), 70% dintre crateorii de jocuri au declarat că nu îi interesează NFT-urile. Doar 21% au spus că sunt „puțin interesați”. Pe de altă parte, 7% dintre cei care au răspuns au declarat că sunt „extrem de interesați” de NFT-uri, iar 1% că lucrează deja la proiecte care le includ.

Creatorii de jocuri nu sunt interesați nici de integrarea de modalități de plată cu monede virtuale. Rezultatele au fost similare: 72% nu sunt interesați, 21% puțin interesați, 6% foarte interesați, iar doar 1% le folosesc deja.

Participanții la sondaj au spus că stau departe de aceste tehnologii deoarece se tem de înșelătorii, consecințele pe care le au asupra mediului și de probleme generale de monetizare.

La sondaj au participat 2.700 de dezvoltatori din întreaga lume.

Sunt unele nume mari din industriue care cred în NFT-uri și tehnologia blockchain. Compania Electronic Arts a transmis că jocurile crypto reprezintă „viitorul industriei noastre”. Totodată, unul dintre cofondatorii Reddit, Alexis Ohanian, a declarat că peste cinci ani 90% din jocurile video vor folosi modelul play-to-earn (joci pentru a câștiga).

La polul opus se află compania Valve, care a interzis jocurile blockchain pe platforma Steam.

NFT vine de la Non-Fungible Token, o tehnologie prin care este autentificat autorul folosind date stocate în blockchain.

Sursa: GDC

Citește și: Prețurile plăcilor video scad odată cu cotațiile criptomonedelor

Urmărește Go4Games.ro pe Google News