În Survival: Fountain of Youth, jucătorii calcă pe urmele conchistadorului Juan Ponce de Leon

Autor: Adrian Popa | 20.04.2023
În Survival: Fountain of Youth, jucătorii calcă pe urmele conchistadorului Juan Ponce de Leon

Survival: Fountain of Youth, un nou joc single-player de tip survival, este disponibil în faza Early acces pe Steam.

Dezvoltat de Odinsoft, titlul este bazat pe o poveste reală. Jucătorul intră în pielea unui membru al unei expediții conduse de conchistadorul Juan Ponce de Leon, care căuta Fântâna Tinereții.

Acțiunea se petrece în Caraibe, în secolul 16. După ce ai supraviețuit unui naufragiu ești nevoit să te descurci pe cont propriu. Poți lua de pe corabia condamnată să fie distrusă doar trei obiecte, înainte de a sări în apă pentru a scăpa de flăcări.

Ajuns pe uscat, trebuie să confecționezi unelte, să construiești un adăpost, să vânezi și să te lupți cu prădători. Poți explora insulele din apropiere în căutarea altor supraviețuitori ai naufragiului sau pentru a descoperi locul în care se află Fântâna Tinereții.

În Survival: Fountain of Youth sunt disponibile peste 30 de specii de animale. Pe lângă prădători, jucătorii trebuie să fie atenți la alte pericole, precum bolile sau plantele otrăvitoare.

Jocul poate fi achiziționat, în acest moment, la prețul de 20,69 euro, pe Steam.

Cine a fost Juan Ponce de Leon

Născut în anul 1460 într-o familie de nobili, exploratorul spaniol a murit în 1521. Juan Ponce de Leon este fondatorul primei așezări europene din Puerto Rico și este considerat primul european care a ajuns în Florida, în 1513.

Citește și: Un joc inspirat de filmul „Waterworld”, cu Kevin Costner, va fi lansat în curând

Legenda spune că Juan Ponce de Leon ar fi auzit, de la indieni, povești despre o insulă numită Bimini (din Bahamas) care ar fi avut un izvor miraculos. Acesta i-ar fi întinerit pe cei care beau apă din el. Se crede că dorința de a descoperi Fântâna Tinereții ar fi influențat multe dintre expedițiile exploratorului. Totuși, cercetătorii moderni nu cred că acesta a fost principalul lui obiectiv.

Conchistadorul a murit în 1521 când a plecat din nou spre Florida cu două corăbii și 200 de oameni. Ei au debarcat în apropiere de Charlotte Harbor, unde Juan Ponce de Leon a fost rănit de săgeata trasă de un amerindian. Exploratorul a fost dus în Havana, Cuba, unde a murit mai târziu din cauza rănii. Al treilea cel mai mare oraș din Puerto Rico, Ponce, poartă numele lui.

Foto: captură de ecran (YouTube/Twin Sails Interactive)

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News