Jack Teixeira: Tânărul care a publicat informații militare secrete, prins prin intermediul contului de Steam

Autor: Adrian Popa | 18.04.2023
Jack Teixeira: Tânărul care a publicat informații militare secrete, prins prin intermediul contului de Steam
Foto: Profimedia Images

Anchetatorii au descoperit identitatea persoanei care a publicat informații militare secrete americane pe Discord prin intermediul contului de pe Steam al acesteia. O investigație online i-a condus pe jurnaliști la Jack Teixeira, un militar în vârstă de 21 de ani de la Garda Națională Aeriană din statul Massachusetts.

Profilul de pe Steam al tânărului, care era un gamer împătimit, includea legătură spre un cont de Instagram. Acolo, jurnaliști de la publicația The New York Times au descoperit imagini din interiorul unei bucătării. În încăpere se găseau un blat din granit și o podea identice cu cele care apăreau în imaginile cu documentele militare secrete publicate pe Discord.

Pe Instagram apărea o imagine cu un bărbat, cu capul decupat, care ținea în mână o armă. Tot pe cont să găsea următorul citat: „Atenție la omul tăcut. Căci în timp ce alții vorbeau, el privea. Și în timp ce alții acționează, el plănuiește. Și când ei se odihnesc în sfârșit… el lovește.”

Citește și: Agenții ruși încearcă să se infiltreze în comunitățile online de gaming. Joc popular, vizat în mod special

Teixeira a publicat documentele secrete pe serverul Thug Shaker Central de pe Discord, care avea până la 30 de membri, majoritatea adolescenți. Tânărul era interesat de jocuri precum Arma 3, PUBG: Battlegrounds, Garry’s Mod, CS:GO sau Hearts of Iron 4.

Un gamer de 17 ani, membru al Thug Shaker Central, a declarat că Teixeira era „creștin, anti-război și dorea doar să își informeze prietenii în legătură cu ce se întâmpla”.

De pe Discord, documentele secrete au ajuns pe 4chan și Telegram.

Dacă este găsit vinovat, Jack Teixeira poate fi condamnat la maxim 15 ani de închisoare. Cazul a arătat cât de ușor pot fi accesate de persoane fără experiență informații secrete americane. Tânărul de 21 de ani era echivalentul unui caporal clasa a III-a în Forțele Aeriene Române.

Sursa: Engadget

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News