Informații sensibile despre un avion militar folosit și de România, publicate pe forumul unui joc

Autor: Adrian Popa | 19.01.2023
Informații sensibile despre un avion militar folosit și de România, publicate pe forumul unui joc
Foto: Pixabay

S-a întâmplat din nou. Încă un jucător de War Thunder a publicat informații confidențiale militare pe unul dintre forumurile online dedicate jocului.

De această dată este vorba despre documente despre avionul militar multirol F-16, folosit și de România. Deși SUA, țara în care aeronavă este produsă, a declasificat informațiile, partajarea lor este interzisă de legea ITAR (International Traffic in Arms Regulations).

Informațiile au fost publicate, ca și în cazurile din trecut, în urma unei dispute între utilizatori. Unul dintre aceștia a vrut să arate că are dreptate folosind informații sensibile.

Citește și: Dezvoltatorul Arma 3 s-a săturat ca jocul să apară în „fake news”. Ghid pentru identificarea știrilor cu imagini false

Nu se știe cum utilizatorul de Reddit a reușit să obțină documentele. El a susținut că nu a încălcat regulile comunității de pe platforma online și nici termenii și condițiile War Thunder. Însă gamerul respectiv va fi căutat, cu siguranță, de autoritățile americane și poate fi acuzat de înaltă trădare.

Tancul Challenger 2 (Foto: Wikimedia)

Este a patra oară când un jucător de War Thunder publică documente militare confidențiale sau sensibile. În trecut au mai fost partajate documente despre un proiectil anti-tanc chinez, darși despre tancurile Challenger 2 (britanic) și Leclerc (francez).

În titlul free-to-play, dezvoltat de Gaijin Entertainment, jucătorii conduc în luptă tancuri sau pilotează avioane militare.

Compania din Budapesta i-a rugat pe utilizatori să nu mai publice astfel de date.

Sursa: Kotaku Australia

Citește și: Ciuperca parazită din „The Last of Us” este bazată pe una reală. Ce șanse sunt ca o pandemie similară să afecteze omenirea

Urmărește Go4Games.ro pe Google News