Agenții ruși încearcă să se infiltreze în comunitățile online de gaming. Joc popular, vizat în mod special

Autor: Adrian Popa | 13.04.2023
Agenții ruși încearcă să se infiltreze în comunitățile online de gaming. Joc popular, vizat în mod special
Foto: Pixabay

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat, la evenimentul World Economy Summit, că agenți ruși încearcă să „penetreze” comunități online de gaming, în special cele dedicate jocului Minecraft.

Deși aceste acțiuni nu sunt foarte periculoase când vine vorba de securitatea națională sau a companiilor, ele trebuie totuși combătute, potrivit lui Smith, deoarece sunt distribuite informații false despre războiul dus de Rusia în Ucraina.

Printre entitățile implicate în aceste tentative se numără servicii secrete din Rusia, dar și Grupul Wagner, organizația paramilitară fondată de Evgheni Prigojin. Sunt vizate în special servere de Discord dedicate Minecraft. Platforma este acum în centrul atenției deoarece acolo au fost publicate prima dată documentele militare secrete americane care fac valuri în aceste zile.

Mai mulți adolescenți, acuzați că au vrut să distrugă sediul virtual al FSB din Minecraft

Clădirea FSB din Minecraft.

Jocul Minecraft, cel mai popular din lume, este ținut sub observație atentă de guvernul de la Moscova. Serviciul secret al Federației Ruse (FSB) este prezent oficial în joc, unde are un sediu virtual. În 2020, trei adolescenți ruși au fost acuzați de terorism după ce au încercat să distrugă clădirea.

Apoi, în 2020, un adolescent de 16 ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare de o instanță militară din Siberia după ce a fost acuzat că a plănuit, de asemenea, distrugerea sediului FSB din Minecraft.

Prezența serviciilor secrete în Minecraft nu surprinde. De exemplu, organizația Reporteri Fără Frontiere folosește universul pentru a furniza știri și alte informații interzise cetățenilor din statele, precum Rusia, în care internetul este cenzurat.

Sursa: Kotaku

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News