Joc video clasic, interzis în Germania la scurt timp după ce a ajuns pe Steam

Autor: Adrian Popa | 04.05.2022
Joc video clasic, interzis în Germania la scurt timp după ce a ajuns pe Steam
Foto: Steam

Lansarea pe Steam a câtorva titluri clasice de la publisherul Bethesda Softworks a fost primită cu entuziasm în toată lumea, dar se pare că nu și de autoritățile din Germania.

Unul dintre cele trei titluri clasice oferite gratuit, Wolfenstein: Enemy Territory, a fost interzis în statul european. Utilizatorii de Steam din această țară nu pot accesa jocul.

Am intrat pe pagina de pe Steam a jocului cu VPN-ul conectat la un sever din Germania și într-adevăr, titlul este indisponibil.

Germania

Wolfenstein: Enemy Territory, dezvoltat de Splash Damage și lansat în urmă cu 19 ani, este considerat unul dintre cele mai bune jocuri din categoria shooter multiplayer lansate vreodată.

Acțiunea se petrece în al Doilea Război Mondial, iar într-un meci pot participa până la 32 de jucători (16 vs 16), de partea Axei (din care a făcut parte Germania nazistă) sau a Aliaților. Cele șase hărți din joc sunt bazate pe locuri în care s-au dat bătălii reale în conflictul militar.

Germania are legi stricte anti-nazism

Germania are legi ferme care interzic imaginile și simbolurile naziste, iar acestea apar în jocul Wolfenstein. Printre altele, în statul european este interzisă distribuirea de imagini cu uniforme naziste sau cu svastica nazistă. Dezvoltatorul unui alt joc din serie, Wolfenstein: The New Order, a trebuit să elimine mustața lui Hitler și zvastica pentru ca titlul să fie disponibil în Germania.

Totuși, legislația a fost modificată în 2019 și permite acum folosirea de imagini cu simboluri naziste în materiale educaționale sau din motive artistice.

Cele trei jocuri clasice de la Bethesda disponibile gratuit pe Steam sunt The Elder Scrolls Arena, The Elder Scrolls II: Daggerfall și Wolfenstein: Enemy Territory.

Titlurile au fost disponibile și înainte prin intermediul unui launcher care poate fi descărcat de pe site-ul Bethesda.net. Acesta va fi închis în acest an.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News