Steam vine, oficial, pe platforma Chrome OS

Autor: Adrian Popa | 23.03.2022
Steam vine, oficial, pe platforma Chrome OS

Google a anunțat, oficial, suportul pentru platforma Steam pe dispozitivele cu sistem de operare Chrome OS.

Serviciul Steam este disponibil în versiune alpha pe canalul, instabil, Chrome OS Dev.

Numărul de dispozitive suportate este și el limitat, deoarece acestea trebuie să aibă cel puțin 8 GB memorie RAM pentru a putea rula platforma.

Mai mult, sunt necesare un procesor Intel Core i5 sau i7 de generația a 11-a și grafică Iris Xe sau mai puternică. Dezvoltatorii avertizează că ar putea apărea probleme pe dispozitivele care au display-uri cu rezoluție mai mare de 1.080p.

Cei cu chromebook-uri mai slabe pot folosi, pentru jocuri, platformele de gaming în cloud, precum Google Stadia sau Nvidia GeForce Now.

Mai mulți producători pregătesc laptopuri de gaming cu Chrome OS

Numărul de jocuri video suportate este, de asemenea, limitat în acest moment. Lista include: Portal 2, Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Half-Life 2, Stardew Valley, Factorio, Stellaris, Civilization V, Fallout 4, Dico Elysium sau Untitled Goose Game. Lista completă se găsește aici.

Suportul pentru Steam este binevenit, deoarece în ultima vreme au apărut laptopuri cu Chrome OS puternice, precum ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500FE). Mai mult, în curând vor apărea pe piață chromebook-uri de gaming, de la producători precum HP sau Lenovo, potrivit unor informații descoperite în codul sursă al Chrome OS.

Sistemul de operare dezvoltat de Google este popular în sistemul de educație, dar câștigă teren și în restul domeniilor. În acest moment, Chrome OS are o cotă de piață globală de 2,86%, potrivit firmei de cercetare a pieței Statcounter.

Steam ajunge pe tot mai multe platforme. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat că producătorul auto lucrează pentru ca toate jocurile de pe platformă să poată fi rulate în mașinile sale.

Sursa: Chromium.org

Urmărește Go4Games.ro pe Google News