Anthem – lansare fără NVIDIA DLSS, RTX şi 60 fps pe console

Autor: Cosmin Aionita | 28.01.2019
Anthem – lansare fără NVIDIA DLSS, RTX şi 60 fps pe console

Cei de la WCCFTech au discutat cu echipa tehnică din cadrul studioul BioWare despre viitorul shooter online Anthem. După un VIP demo cu probleme de stabilitate şi conexiune, aflăm astfel că Anthem ne va înşela aşteptările şi în alte moduri: spre exemplu, deşi a fost confirmat la CES 2019 faptul că jocul celor de la BioWare va oferi suport pentru noua tehnologie DLSS (Deep earning Super Sampling) de la NVIDIA, această opţiune nu va fi disponibilă în momentul lansării, urmând să fie adăugată ulterior.

De asemenea, inginerii de la BioWare au recunoscut că este posibil şi ca efectele bazate pe tehnicile de ray tracing în timp real oferite de gama de plăci video NVIDIA GeForce RTX să fie implementate în joc mai târziu, însă, în acest moment, nu au nimic oficial de anunţat în acest sens. Suportul pentru RTX în Anthem nu ar fi tocmai ceva greu de crezut, având în vedere că jocul celor de la BioWare foloseşte Frostbite, acelaşi motor grafic utilizat şi pentru Battlefield V, joc ce oferă deja suport pentru reflexiile realizate prin intermediul ray tracing-ului calculat în timp real.

Cât despre versiunile de Anthem pentru console, cei de la BioWare au confirmat că atât Xbox One X, cât şi PlayStation 4 Pro vor rula jocul în rezoluţie 4K, diferenţa fiind făcută de modul în care este atins acest prag: consola Microsoft va afişa o rezoluţie nativă, în timp ce sistemul Sony se va folosi de tehnica “checkerboarding” pentru a atinge rezoluţia 4K (God of War sau Horizon: Zero Dawn sunt alte titluri ce folosesc această metodă pentru a rula în 4K).

Nu în ultimul rând, producătorii nu exclud varianta ca aceste două ediţii ale jocului – pentru Xbox One X şi pentru PlayStation 4 Pro – să primească, într-un update viitor, şi suport pentru a fi rulate cu un framerate de 60 de cadre pe secundă (n.r. fiind făcute sacrificii în alte departamente vizuale, precum rezoluţia). Nu în momentul lansării, însă.

Anthem este aşteptat pe 22 februarie 2019, în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC. Jocul va mai beneficia de un demo public, în perioada 1 – 3 februarie 2019, acesta urmând să fie disponibil pentru toţi cei interesaţi.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News