Ce problemă întampină jucătorii de Overwatch după actualizarea ce permite multiplayer crossplay

Autor: Vlad Ionescu | 25.06.2021
Ce problemă întampină jucătorii de Overwatch după actualizarea ce permite multiplayer crossplay
Foto: Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment a introdus o actualizare masivă pentru Overwatch pe 22 iunie, aceasta introducând programul beta Cross-Play. Totuși, acest update pare să fi avut consecințe nedorite pentru unii jucători solo. Unii jucători de PC par să fi fost plasați în lobby-uri din întreaga lume, deși nu au activat această funcție.

Actualizarea Cross-Play Beta le oferă gamerilor ocazia de a juca online împreună, indiferent de platforma pe care rulează jocul. Astfel, jucătorii de pe PlayStation sau Xbox se pot întalni cu cei ce utilizează platforma Windows. Pentru a integra mai bine aceste grupuri, actualizarea include o listă globală de prieteni pe Battle.net, eliminând necesitatea ca jucătorii să schimbe regiunile pentru a vorbi sau a se grupa cu prietenii.

Când aceste grupuri intră în “coadă” pentru a juca Overwatch online, sistemul le va plasa în orice regiune necesită jucătorii pentru jocuri mai rapide. Deși aceasta este o caracteristică intenționată, jucătorii solo raportează, de asemenea, o lipsă de selecție regională în cadrul meciurile.

Pe diverse forumuri au apărute o mulțime de plângeri la adresa acestei actualizări. Jucătorii au remarcat că nu mai puteau opta să acceseze serverele din America de Nord, chiar dacă ar fi selectat „America de Nord” din meniul Battle.net. În timp ce mulți au presupus că aceasta este o eroare, un forum MVP a spus că aceasta este o funcție intenționat introdusă de dezvoltatorii lui Overwatch.

Ulterior, MVP a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla jucătorilor care folosesc sistemul de matchmaking pentru a accesa un server pentru regim competitiv în orice regiune. Conform acestui anunț, care nu vine însă din partea vreunui angajat de la Blizzard, jucătorii ar putea fi alocați oricărei regiuni de server necesare pentru a reduce cozile și timpii de așteptare. Așadar, deși funcția a reușit să bucure mulți utilizatori, se pare că Blizzard încă mai are câteva aspecte de îmbunătățit.

Sursa: TechTimes.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News