Dezvoltarea lui The Day Before, cel mai dorit joc de pe Steam, se bazează pe voluntariat neplătit

Autor: Cosmin Aionita | 28.06.2022
Dezvoltarea lui The Day Before, cel mai dorit joc de pe Steam, se bazează pe voluntariat neplătit

În ciuda faptului că The Day Before este, în acest moment, cel mai prezent joc din wishlist-urile utilizatorilor de Steam, studioul Fntastic se pare că nu își permite angajarea de personal plătit pe toate pozițiile necesare pentru a crea un astfel de titlu. Studioul se bazează, în schimb, pe “voluntari”, recompensați pentru contribuția lor cu “certificate de participare” și coduri de activare gratuite pentru joc.

Conform site-ului oficial Fntastic, “cultura studioului se bazează pe ideea de voluntariat”.

Fiecare membru al Fntastic este un voluntar.

Totuși, producătorul rus face diferența între “voluntarii” cu program complet, ce primesc un salariu, și cei “part time”, răsplătiți cu “gratuitățile” menționate mai devreme. În ciuda acestei diferențieri, voluntarii neplătiți sunt încurajați să contribuie și cu alte abilități, dacă dispun de ele, pentru îmbunătățirea proiectelor la care își aduc contribuția.

Reprezentanții studioului au explicat că nu folosesc voluntari neplătiți pentru apsecte precum “scrierea de cod sau dezvoltarea propriu-zisă, ci numai pentru domenii precum localizările în alte limbi sau moderarea comunității”.

Restricțiile impuse Rusiei se fac simțite

Adevăratul motiv pentru care Fntastic se bazează însă pe voluntariat pentru finalizarea dezvoltării jocului The Day Before ar putea fi altul. După cum am speculat și în momentul in care jocul a fost amânat cu doar o lună de zile înaintea datei de lansare promise inițial, Fntastic este un studio rusesc, iar dezvoltarea și lansarea unui joc realizat în Rusia, în contextul invadării neprovocate a Ucrainei, nu mai sunt atât de facile după toate restricțiile impuse de țările vestice. Totuși, motivul oficial invocat pentru amânare a fost trecerea la Unreal Engine 5.

The Day Before este un MMO open world, iar acțiunea din joc ar trebui să se desfășoare într-o Americă decimată de o pandemie necruțătoare. Oamenii fie au fost infectați și transformați în abominații aflate mereu în căutare de hrană vie, fie încearcă să supraviețuiască ucigându-se între ei pentru mâncare, arme și vehicule.

The Day Before ar urma să fie disponibil pe Steam începând cu 1 martie 2023.

Sursa: Kotaku

Urmărește Go4Games.ro pe Google News