Fortnite nu va mai funcționa pe sisteme de operare Windows mai vechi. Ce alternative recomandă producătorii

Autor: Cosmin Aionita | 13.03.2023
Fortnite nu va mai funcționa pe sisteme de operare Windows mai vechi. Ce alternative recomandă producătorii
Foto: Profimedia Images

Odată cu sosirea celui mai nou update – Chapter 4 Season 2 – pentru deosebit de popularul Fortnite, Epic Games a anunțat că jocul nu va mai oferi suport pentru Windows 7 și Windows 8.

După cum anunțasem deja, începând cu Fortnite Battle Royale Chapter 4 Season 2, jucătorii vor fi nevoiți să utilizeze Windows 10 sau o versiune mai recentă pentru a continua să joace Fornite în mod nativ pe PC, cu suport oficial. Windows 7 și 8 nu mai beneficiază, din acest moment, de suport oficial în Fortnite.

– Epic Games

Epic Games a modificat din temelii partea vizuală din Fortnite încă din ultima lună a anului trecut, când a a migrat întregul joc către noul motor grafic Unreal Engine 5.1. Producătorii au descris această trecere drept „un salt generațional în ceea ce privește fidelitatea vizuală”, modificând astfel și cerințele de sistem necesare pentru a rula Fortnite pe PC. Tot în acel moment, cei de la Epic Games și-au avertizat jucătorii că, începând cu Chapter 4 Season 2, Fortnite va necesita Windows 10.

Explicația pentru această mutare a fost oferită de producători tot anul trecut:

Pe măsură ce Fortnite continuă să evolueze, suntem nevoiți să facem schimbări pentru a ne dezvolta în continuare tehnologia și extinde jocul în concordanță cu viziunea pe care o avem pentru viitorul jocului. În sistemele de operare mai vechi, riscul ridicat al amenințărilor de securitate, dar și lipsa unor caracteristici moderne, ne forțau să investim un timp de dezvoltare din ce în ce mai mare pentru a găsi soluții alternative, în loc să investim acest timp în jocul propriu-zis.

– Epic Games

Windows 7 și 8 au o cotă de piață foarte mică

În mod sigur avem de-a face cu o mișcare calculată a celor de la Epic Games, care nu va isca cine știe ce controverse. Și asta pentru că Windows 7 (32-bit și 64-bit) si Windows 8, împreună, nu mai sunt folosite nici măcar de 2% dintre utilizatorii de Steam, conform celui mai recent sondaj hardware și software efectuat de această platformă. Evident, vorbim despre un serviciu concurent al celor de la Epic Games, însă mult mai răspândit și elocvent în ceea ce privește direcțiile în care merge sau urmează să meargă piața jocurilor de PC.

Totuși, dacă sunteți nevoiți să utilizați un sistem care rulează Windows 7 sau 8 și doriți să jucați Fortnite în continuare, Epic Games recomandă să o faceți prin intermediul serviciului de cloud gaming GeForce Now de la NVIDIA, atât timp cât beneficiați de o conexiune adecvată la Internet.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News