Jocurile online, interzise în China. Ce alte restricţii impun autorităţile chineze

Autor: Cosmin Aionita | 21.04.2020
Jocurile online, interzise în China. Ce alte restricţii impun autorităţile chineze

Partidul comunist chinez a decis să interzică cetăţenilor din China să joace jocuri online împreună cu gamerii din alte ţări, dar şi să discute online cu aceştia.

Ba chiar şi foarte popularul joc Animal Crossing: New Horizons pentru Nintendo Switch, în care jucătorii îşi pot crea propriile căsuţe şi se pot juca cu animăluţe, a fost interzis de autorităţile chineze. Decizia ar fi fost luată după ce mai mulţi locuitori ai Taiwan-ului, ţară învecinată cu Republica Populară Chineză, au folosit uneltele de creaţie din jocul Animal Crossing pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de partidul comunist chinez şi inabilitatea acestuia de a lua măsuri pentru a preveni criza cauzată de noul coronavirus.

Astfel, noile reguli legate de jocuri video, pe care autorităţile chineze le impun, interzic următoarele:

• subiecte precum molimile, pandemiile, epidemiile etc.
• jocuri ce includ zombies
• jocuri ce oferă editoare de hărţi sau niveluri
• jocuri ce includ elemente de Role Playing (RPG)
• organizarea jucătorilor în clanuri, grupuri sau alte tipuri de uniuni
• interzicerea jucării titlurilor online de către gamerii din China alături de cei din alte ţări pe servere internaţionale

De asemenea, guvernul Chinei va monitoriza cu atenţie toate jocurile single player ce necesită o conexiune online.

Nu în ultimul rând, partidul comunist din China a impus şi alte restricţii legate de jocuri video: persoanele cu vârste sub 18 ani nu vor mai avea voie să se joace după ora 22:00, iar sumele de bani ce pot fi cheltuite în jocurile ce necesită microtranzacţii au fost limitate.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News