Muzicianul Lil Nas X este noul „președinte” al League of Legends

Autor: Cosmin Aionita | 20.09.2022
Muzicianul Lil Nas X este noul „președinte” al League of Legends
Foto: Riot Games

Lil Nas X este noul „președinte” al League of Legends, unul dintre cele mai jucate titluri competitive din lume, dezvoltat de Riot Games. Începând cu League World Championship 2022 („Worlds”), rapperul, cântărețul și compozitorul va crea momente muzicale explozive, un skin de campion al Ligii și va susține un spectacol live la evenimentul Worlds pentru cei peste 180 de milioane de jucători și fani ai universului League.

Lil Nas X a declarat:

Am simțit că a venit timpul să încerc ceva nou. Mi-am lăsat amprenta asupra culturii pop în atât de multe feluri, iar acum este timpul să fac parte din lumea gaming-ului. Voi fi cel mai mare președinte al League of Legends din toate timpurile. De asemenea, voi crea cel mai bun imn al turneului Worlds și voi pune în scenă cel mai mare, cool și sexy turneu Worlds din istorie! STAR WALKIN’ este singurul cântec pe care oamenii au voie să îl asculte de acum încolo. Swag fr!

Primul lucru pe care Lil Nas X îl va face în calitate de președinte va fi să dea startul evenimentului Worlds cu mult așteptatul imn anual al competiției, interpretat chiar de el. „STAR WALKIN” va debuta pe 23 septembrie, chiar înainte de începerea Worlds, pe 29 septembrie, în Mexico City. În continuare, Lil Nas X și Riot Games vor lansa un skin unic („Prestige skin”) pentru un nou campion al Ligii, „K’Sante the Pride of Nazumah”. Apoi, Lil Nas X va oferi un spectacol live de neuitat la ceremonia de deschidere a turneului Worlds, care va preceda finala mondială de la Chase Center din San Francisco, ce va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie.

Naz Aletaha, Global Head of League Esports pentru Riot Games, a declarat:

Lil Nas X este cel mai electrizant nume din muzică, iar atunci când ne-a vizitat la sediul nostru și ne-a spus că vrea să fie președintele Ligii și să ni se alăture evenimentelor Worlds, bineînțeles că am spus „da”. Cu toții am fost impresionați de viziunea, pasiunea și stilul său, și abia așteptăm să vedem ce va aduce pe scena Worlds din San Francisco în noiembrie.

Proiectat în colaborare cu artistul, skin-ul „Prestige Empyrean K’Sante” va fi lansat pe 3 noiembrie în întreaga lume și va putea fi deblocat până pe 14 noiembrie. Skin-ul din joc nu va fi disponibil pentru achiziționare directă, dar va putea fi câștigat jucând League of Legends sau Teamfight Tactics în timpul evenimentului in-game Worlds 2022. Jucătorii vor trebui să câștige 2.000 de jetoane Worlds 2022 pentru a debloca permanent skin-ul. După primul parteneriat in-game al Riot Games cu Louis Vuitton, skin-ul Prestige al lui Lil Nas X este prima colaborare in-game a Ligii cu un artist, oferind jucătorilor posibilitatea de a sărbători acest parteneriat cu un skin unic.

Worlds este cea mai prestigioasă competiție de LoL Esports, în cadrul căreia cele mai bune echipe din 11 regiuni diferite concurează pentru titlul de campion mondial. La eveniment participă 24 de echipe, însă numai una este încoronată cea mai bună din lume. An de an, Worlds continuă să doboare recordurile anterioare, meciul din finala din 2021 înregistrând o audiență medie pe minut (AMA) de peste 30 de milioane de telespectatori, respectiv peste 73 de milioane telespectatori concomitent.

Lil Nas X League of Legends
Foto: Riot Games

Despre Lil Nas X

Lil Nas X este un rapper, cântăreț și compozitor în vârstă de 23 de ani din Atlanta, Georgia. Supranumit „un fenomen internațional” de către Billboard, a devenit celebru în 2019, când a lansat piesa „Old Town Road”, spulberând normele de gen, ajungând în topuri și devenind viral în întreaga lume. Remix-ul piesei cu Billy Ray Cyrus a devenit cel mai longeviv single nr. 1 din istoria Billboard Hot 100, după 19 săptămâni în fruntea clasamentului. Hitul ce i-a adus 16 discuri de platină este cel mai recunoscut cântec din istoria RIAA și a obținut numeroase premii, inclusiv două Grammy.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News