PUBG: Battlegrounds va trece la Unreal Engine 5. Ce noutate majoră aduce acest upgrade

Autor: Cosmin Aionita | 12.03.2024
PUBG: Battlegrounds va trece la Unreal Engine 5. Ce noutate majoră aduce acest upgrade

Krafton a anunțat că încă foarte popularul joc PUBG: Battlegrounds va trece la Unreal Engine 5 pe parcursul anului 2024. Grație acestui upgrade de motor grafic, jocului îi vor fi adăugate medii înconjurătoare destructibile, fără a fi menționat însă dacă va fi introdus suport pentru subsistemele avansate ale Unreal Engine 5, precum Lumen sau Nanite.

Potrivit dezvoltatorilor, noile elemente destructibile de pe hărți vor adăuga o nouă doză dinamică de strategie și tactică meciurilor de PUBG. Jucătorii vor avea libertatea de a decide ce secțiuni de clădiri sau bariere să distrugă, deschizând astfel noi rute de atac sau securizând anumite arii. Toate aceste caracteristici noi vor sosi odată cu update-ul din aprilie 2024 al jocului, numeroase îmbunătățiri și extensii fiind planificate pentru viitorul apropiat.

De asemenea, jucătorii se vor putea aștepta la o serie de modificări și îmbunătățiri ale elementelor de gameplay din PUBG. La fiecare două luni, va avea loc câte o rebalansare a modurilor în care funcționează armele, pentru a întreține un ecosistem cât mai stabil și a oferi jucătorilor o doză mai mare de varietate. Dezvoltatorii își doresc să pună mai mult accent pe item-urile dedicate laturii de survival a jocului, dar și să rafineze și să extindă modurile de joc speciale pentru a oferi o experiență de joc mai accesibilă.

Noi sisteme de gameplay, precum și conținut nou aferent vor fi introduse treptat, fiind concepute pentru a crește nivelul de tensiune al meciurilor și pentru a oferi provocări noi. Sistemul echipă vs. echipă va permite jucătorilor sa colaboreze cu coechipierii pentru a obține un scor mai bun decât tabăra adversă, cu recompense special acordate pentru realizarea de team-winning streaks (victorii succesive obținute ca echipă).

Nu în ultimul rând, Krafton promite îmbunătățiri aduse sistemului de matchmaking din joc, precum și rutinelor anti-cheat utilizate în PUBG: Battlegrounds; acestea vor sosi odată cu trecerea jocului la Unreal Engine 5, mai târziu în cursul acestui an.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News