Rocket League primește update pentru PlayStation 5. Ce optimizări aduce

Autor: Cosmin Aionita | 18.08.2021
Rocket League primește update pentru PlayStation 5. Ce optimizări aduce
Foto: Psyonix

Pe măsură ce al patrulea sezon de conținut avansează, Psyonix aduce noi surprize pentru jucătorii de Rocket League. De această dată, a venit rândul ca utilizatorii de PlayStation 5 să aibă motive de sărbătoare, astăzi urmând să fie disponibil un update pentru Rocket League ce va aduce optimizări speciale dedicate noii generații de console de la Sony.

Astfel, după o perioadă de așteptare, posesorii de console PlayStation 5 se vor putea bucura de Rocket League cu un framerate de 120 de cadre pe secundă sau 4K cu setări vizuale mai înalte. În urma aplicării acestui nou update, în meniul jocului își va face apariția o nouă opțiune – Video Quality – ce va beneficia de următoarele preset-uri:

Quality:

  • Utilizează rezoluția 4K (checkerboard), redată la 60fps cu HDR
  • Afișarea HDR necesită un monitor sau TV compatibil cu standardul HDR10 și un cablu HDMI 2.0 sau mai performant
  • Un monitor sau TV Ultra HD 4K este necesar pentru afișarea rezoluției 4K. Dacă este folosit un monitor/TV Full HD, jocul va fi afișat în rezoluție 1080p (supersamplare de la 4K).

Performance:

  • Utilizează rezoluție 2688×1512 (70% din 4K nativ), redată la 120fps cu HDR
  • Interfața grafică (UI) va fi afișată în rezoluție 4K (checkerboard)
  • Un monitor sau TV Ultra HD 4K necesar pentru afișarea rezoluției folosite. Dacă este utilizat un monitor/TV Full HD, jocul va fi redat în rezoluție 1080p (supersamplare de la 2688×1512).
  • Afișarea HDR la 120fps necesită un monitor/TV compatibil, precum și un cablu Ultra High Speed HDMI 2.1

Pachet Ratchet & Clank gratuit pentru PS4 și PS5

Mai mult, utilizatorii de console PlayStation 4 și PlayStation 5 vor primi bundle-ul de conținut Ratchet & Clank pentru Rocket League, în mod gratuit, dacă se conectează la joc începând cu 18 august 2021.

Bundle-ul include item-urile Ratchet & Clank Punk Decal pentru Octane, Negatron Collider Boost, Clank Balloon Topper și Ratchet Balloon Topper. Pachetul va rămâne gratuit pentru posesorii de console PlayStation până pe 3 ianuarie 2022.

Sursa: RocketLeague.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News