Star Wars: The Old Republic, Free to Play din această toamnă

| 01.08.2012
Star Wars: The Old Republic, Free to Play din această toamnă

Se pare că publisherul Electronic Arts este foarte nemulţumit de evoluţia vânzărilor pentru Star Wars: The Old Republic. MMORPG-ul realizat de BioWare a rămas cu sub un million de abonaţi plătitori, mult prea puţin pentru a acoperi costurile ridicate de producţie şi întreţinere ale jocului şi pentru a obţine un profit (spre comparaţie, la sfârşitul anului trecut, World of Warcraft încă se bucura de nu mai puţin de 10,2 milioane de abonaţi plătitori).

Astfel, EA a decis să ofere opţiuni noi pentru ca Star Wars: The Old Republic să reintre în graţiile pasionaţilor de MMO-uri: în luna august a acestui an, preţul jocului va fi redus în mod semnificativ (echivalent cu 15$), o lună gratuită de abonament urmând a fi adăugată în această ofertă. În ciuda acestei promoţii, noutatea absolută legată de viitorul Star Wars: The Old Republic este constituită de trecerea acestui joc la modelul Free to Play, mutare planificată pentru această toamnă.

Jucătorii vor avea astfel două modalităţi să (re)intre în universul online Star Wars: fie vor plăti abonamentul uzual, caz în care se vor putea bucura de tot ceea ce are de oferit jocul, fără restricţii; fie vor putea apela la versiunea Free to Play a lui Star Wars: The Old Republic, situaţie ce va permite avansarea gratuită a oricărei clase de personaje (din cele opt) până la nivelul 50, cu anumite limitări, acestea urmând a putea fi eliminate prin intermediul microtranzacţiilor.

Pe lângă fluxul de jucători insuficient, decizia celor de la Electronic Arts a fost motivată şi de un sondaj de opinie, realizat în rândurile celor mai puţin de un million de abonaţi la Star Wars: The Old Republic. Conform rezultatelor obţinute, 40% dintre jucători au declarat că nu agreează soluţia unui abonament lunar plătit, o bună parte dintre cei care au încetat să mai plătească abonamentul afirmând că ar fi dispuşi să revină la Star Wars: The Old Republic dacă jocul ar trece la sistemul Free to Play.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News