Starbase, un nou MMO spaţial de la autorii seriei Trine

Autor: Cosmin Aionita | 29.05.2019
Starbase, un nou MMO spaţial de la autorii seriei Trine

Se pare că Trine 4: The Nightmare Prince nu este singurul joc la care lucrează cei de la Frozenbyte. Astfel, studioul finlandez a dezvăluit Starbase, un nou joc MMO (massive multiplayer online) SF, ce va folosi o tehnologie grafică hibridă (bazată pe voxeli şi vertecşi) şi care promite un univers complet destructibil.

Gameplay-ul lui Starbase se va concentra pe design-ul şi construcţia propriilor nave şi baze spaţiale, dar şi pe explorare, colectarea de resurse, crafting, comerţ şi lupte. Va exista şi un mod de joc sandbox în care jucătorii vor putea explora propriile universuri de joc, de unii singuri sau alături de prieteni.

Graţie tehnologiei hibride voxel/vertex, producătorii promit un sistem de distrugere ce va fi capabil să simuleze într-un mod realist pagubele pe care le poate suferi o navă în urma unui impact: o coliziune minoră poate avea ca efect doar desprinderea câtorva dintre componentele minore ale sale, în timp ce o ciocnire violentă, ce are loc la viteze mari, poate avea un efect devastator, rupând nava în bucăţi. Acelaşi nivel de distrugere va fi aplicat şi mediului înconjurător.

Personalizarea va juca un rol important în Starbase, jucătorii fiind încurajaţi să-şi creeze mai întâi propriile nave spaţiale, pentru ca, mai apoi, să poată pune bazele propriilor colonii, cu fabrici automatizate, ce vor funcţiona pe baza curentului electric generat de reţele pe care, de asemenea, jucătorii le pot personaliza în detaliu, dupa proriile preferinţe.

Starbase va fi disponibil pentru PC, în format Early Acces prin intermediul Steam, pe parcursul anului 2019.

StarbaseStarbase

StarbaseStarbase

StarbaseStarbase

Urmărește Go4Games.ro pe Google News