Jocurile pentru Nokia N-Gage pot fi acum jucate și pe Android

Autor: Cătălin Niţu | 19.04.2021
Jocurile pentru Nokia N-Gage pot fi acum jucate și pe Android

N-Gage nu a fost tocmai succesul pe care Nokia îl dorea la momentul apariției, însă s-a dovedit a fi un telefon influent, acesta prevestind cumva revoluția gaming-ului pe mobil care urma să aibă loc mai târziu. Din păcate, faptul că jocurile sale erau limitate la platforma Symbian, a făcut grea accesarea lor mai târziu, după ce platforma a dispărut de pe piață. Din fericire, există acum un emulator pentru gamerii care vor să joace din nou acele titluri de Nokia N-Gage pe telefoane mai moderne.

Emulatorul EKA2L1 permite rularea de jocuri N-Gage și aplicații Symbian

Emulatorul se numește EKA2L1 și este mai degrabă un simulator al platformei Symbian, decât unul realizat special pentru telefonul N-Gage. Acesta oferă suport pentru trei versiuni de Symbian S60 și poate rula jocuri și aplicații dezvoltate pentru această platformă. EKA2L1 era deja disponibil pe alte platforme și chiar și pe Android pentru instalare manuală, însă abia acum este disponibil și pe Google Play Store.

Cei care țin minte platforma Symbian și-o amintesc probabil cu nostalgie, întrucât aceasta era cea mai ușor de folosit platformă de smartphone, care beneficia și de un suport foarte bun din partea dezvoltatorilor, înainte de apariția iOS și Android. Aceasta a fost probabil și motivul pentru care Nokia nu a putut ține pasul cu concurența din partea Apple și Google, refuzând să renunțe la ea până la parteneriatul și eventuala achiziție din partea Microsoft, care a impus sistemul de operare Windows.

Citește și: Țara în care multe femei au telefoane Nokia vechi, dar nu pentru a juca Snake

Setarea EKA2L1 este însă puțin mai complicată decât a unui emulator pentru console mai vechi. Sunt necesare câteva fișiere din sistemul de operare Symbian, pe care dezvoltatorii proiectului nu le pot distribui legal, motiv pentru care utilizatorii vor trebui să se „descurce” să le găsească pe internet. De asemenea, jocurile de N-Gage erau livrate pe carduri de tip MMC, deci nu pot fi introduse direct în smartphone-uri moderne. Astfel, este necesară o soluție la latitudinea utilizatorilor și pentru obținerea acestor jocuri. Probabil că niciuna nu este foarte legală.

Totuși, măcar acum există o metodă relativ accesibilă pentru a juca jocuri de pe primul smartphone de gaming de a Nokia, câteva dintre ele fiind dezvoltate special pentru N-Gage, acestea nefiind lansate pe alte platforme.

Sursa: Go4it.ro

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News