Legătura puțin cunoscută dintre Ethereum și World of Warcraft

Autor: Adrian Popa | 04.05.2021
Legătura puțin cunoscută dintre Ethereum și World of Warcraft
Vitalik Buterin (Foto: Profimedia Images)

Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, a devenit, zilele trecute, cel mai tânăr miliardar din lume. Criptomoneda creată de antreprenor a ajuns să valoreze peste 3.300 de dolari unitatea.

Totodată, Ethereum este a doua criptomonedă ca mărime după capitalizare (aprox. 390 de miliarde de dolari la momentul redactării articolului), fiind depășită doar de Bitcoin.

Capitalizarea Ethereum este mai mare decât valoarea de piață a Bank of America, cea mai mare bancă din SUA, care este de aproximativ 350 de miliarde de dolari.

Buterin, un programator canadian de origine rusă, a declarat că a decis să devină antreprenor după ce compania Blizzard a eliminat o componentă a vrăjii lui favorite din jocul World of Warcraft.

„În acea zi am realizat ce pot aduce serviciile centralizate”, a declarat Buterin, acum în vârstă de 27 de ani. Atunci a decis să renunțe la joc și să facă altceva.

El a descoperit Bitcoin pe când avea 17 ani și căuta „un nou scop în viață”. A început să scrie articole despre moneda virtuală și a fost co-fondatorul revistei Bitcoin Magazine. Ulterior, când a realizat că petrecea 30 de ore pe săptămână lucrând la propriul proiect blockchain, Buterin a renunțat la facultate și s-a dedicat acestuia.

Ethereum este astăzi baza pentru mii de alte monede virtuale, aplicații și proiecte.

Sursa: CypherHunter

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Poți mina Bitcoin cu o consolă Game Boy? Un inginer a încercat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News