Poți mina Bitcoin cu o consolă Game Boy? Un inginer a încercat

Autor: Adrian Popa | 29.03.2021
Poți mina Bitcoin cu o consolă Game Boy? Un inginer a încercat
Foto: captură de ecran

În general, cei care minează Bitcoin folosesc sisteme puternice, bazate pe plăci video de ultimă generație, care consumă multă energie. Un inginer a vrut să vadă dacă poate face același lucru folosind o consolă Game Boy din anii ’80, care folosește două baterii AA.

Cercetătorul, care deține contul stacksmashing de pe YouTube, a legat dispozitivul la o placă Raspberry Pi Pico pentru a realiza poate cea mai puțin puternică stație de minare de Bitcoin din lume.

Ansamblul a fost apoi conectat la computerul pe care era instalat software-ul dedicat pentru minarea de criptomonede. Cercetătorul a reușit să obțină 0,8 hash-uri pe secundă folosind kit-ul improvizat. Un sistem avansat atinge 100 Terahash/s (TH/s).

Sistemul bazat pe Game Boy ar avea nevoie de câteva cvadrilioane de ani pentru a mina un singur Bitcoin. Din păcate, activitatea ar trebui continuată în altă parte sau într-un alt univers. Soarele nostru va mai exista doar aproximativ 5 miliarde de ani înainte să moară și să distrugă totul în sistemul solar.

Consola Nintendo Game Boy a fost lansată în 1989 și avea un procesor Sharp LR35902 de 4.19 MHz, mai puțin puternic decât cel din microcontrolerul folosit de Raspberry Pi Pico.

Minarea de criptomonede a devenit o activitate foarte populară și a dus la o criză de plăci video performante pe piață.

CITEȘTE ȘI:

Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Jucătorii de CS:GO vor putea câștiga în curând Bitcoin pe servere dedicate

Faptul că jucau prost StarCraft acum 10 ani i-ar fi putut transforma în milionari

Urmărește Go4Games.ro pe Google News