Linux a depășit macOS ca popularitate pe Steam

Autor: Adrian Popa | 04.08.2023
Linux a depășit macOS ca popularitate pe Steam
Foto: Shutterstock

Linux este acum al doilea cel mai popular sistem de operare pe platforma de distribuție de jocuri video Steam, după ce a depășit macOS.

Succesul se datorează, bineînțeles, consolei portabile Steam Deck, care rulează o versiune de Linux, numită SteamOS. Dispozitivul se bucură de mare popularitate, deși nu este disponibil oficial în multe țări.

Potrivit firmei de cercetare a pieței Omdia, Valve va depăși 3 milioane de unități vândute în total până la sfârșitul acestui an. Anul trecut, compania a livrat 1,6 milioane de unități.

Citește și: Lenovo pregătește un concurent pentru Steam Deck și ROG Ally

Windows este, de departe, cel mai utilizat sistem de operare de pe platforma Steam, cu o cotă de piață de 96,21%. Pe locul doi este acum Linux, cu 1,96%. Sistemul de operare dezvoltat de Apple ocupă poziția a treia, cu o cotă de 1,84%.

Producătorul iPhone și iPad nu se dă însă bătut pe segmentul de gaming și plănuiește să crească popularitatea computerelor sale în domeniu. Compania a anunțat, la WWDC 2023, o unealtă – Game Porting Toolkit – care permite portarea jocurilor de Windows pe macOS.

Sursa: Steam

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News