Lenovo pregătește un concurent pentru Steam Deck și ROG Ally

Autor: Cătălin Niţu | 01.08.2023
Lenovo pregătește un concurent pentru Steam Deck și ROG Ally
Steam Deck (Foto: Shutterstock)

Se pare că ne aflăm în plină revoluție a gaming-ului portabil. PC-uri în format handheld există de câțiva ani deja, de la companii precum GPD Win și Ayaneo, dar lansarea Steam Deck a adus acest concept de dispozitiv în mainstream. Lansarea ROG Ally reprezintă primul produs de acest gen de la un producător tradițional de PC-uri, însă acesta nu va fi pentru multă vreme singurul. Lenovo, o altă companie care produce PC-uri, pare că pregătește un model numit Legion Go, pe care ar putea să îl lanseze în viitorul apropiat.

Conform Windows Central, Lenovo lucrează la un PC handheld. Compania a mai avut o tentativă de lansare a unui dispozitiv portabil de gaming în gama Legion. Acela era un handheld cu Android, care nu a mai ajuns pe piață, însă mai multe prototipuri ale dispozitivului au ajuns pe piața gri din China. Acel model, numit Legion Play, părea să fie foarte similar cu G Cloud de la Logitech, atât din punct de vedere hardware, cât și software, însă Lenovo a ales să nu meargă înainte cu acest concept.

Citește și: Lenovo a închis, pe nesimțite, divizia de smartphone-uri de gaming Legion

Windows Central raportează că Lenovo ar dori să păstreze aspectul exterior al Legion Play și să îl adapteze la Legion Go, versiunea PC, care ar putea fi livrată cu Windows preinstalat și care va putea rula jocuri de PC. La baza acestui dispozitiv ar sta tot hardware de la AMD, din generația Phoenix. Aceste procesoare noi vor asigura un design subțire și ușor, oferind însă performanță ridicată. Cipurile vor fi realizate pentru laptop-uri ultraportabile, deci probabil ne putem aștepta la un consum redus de energie. Și Z1 Extreme din ROG Ally tot din această generație face parte, însă există mai multe modele în gama Ryzen 7040.

Ecranul de pe Legion Go ar putea fi chiar mai mare decât cel de pe Steam Deck și ROG Ally, la 8” în diagonală, ceea ce ar putea reprezenta un avantaj, însă și dimensiunile generale ale dispozitivului ar putea crește în consecință. Deja Steam Deck și ROG Ally sunt dispozitive destul de mari și relativ grele pentru categoria de console portabile.

Windows Central nu are însă informații despre data de lansare sau prețul la care Lenovo ar dori să lanseze Legion Go. Cert este că această nouă categorie de produse va deveni din ce în ce mai populară, atât în rândul gamerilor, cât și în rândul producătorilor de PC-uri, care vor începe de acum să ofere propriile soluții în acest segment.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News