Angry Birds AR: Isle of Pigs soseşte pe iPhone şi iPad

Autor: Cosmin Aionita | 20.03.2019
Angry Birds AR: Isle of Pigs soseşte pe iPhone şi iPad

Îi mai tineţi minte pe Rovio Entertainment şi al lor joc-fenomen Angry Birds? Ceea ce la un moment dat ameninţa să atingă popularitatea personajelor Disney (ba chiar a existat un film de lung metraj Angry Birds) a căzut, în ultimii ani, într-un evident con de umbră, chiar şi publicul amator de jocuri mobile migrând către titluri mai avansate.

Cei de la Rovio sunt hotărâţi să continue însă alături de păsăroii furioşi, după lansarea unei versiuni VR pentru Oculus Rift şi HTC Vive urmând şi Angry Birds AR: Isle of Pigs, o versiune bazată pe conceptul de augmented reality ce urmează să-şi facă apariţia pentru dispozitivele mobile de la Apple.

Mai exact, folosind Apple ARKit, mediul de joc este proiectat peste o suprafaţă plată (precum o masă), jucătorii privind acţiunea din perspectiva telefonului, care va juca şi rolul catapultei prin care sunt lansate nelipsitele păsări furioase ale seriei. De altfel, trailer-ul de mai jos este elocvent în privinţa modului în care va arăta şi se va juca Angry Birds AR: Isle of Pigs.

După cum ne-au obişnuit deja cu jocurile de acest tip, Rovio Entertainment, în parteneriat cu Resolution Games, vor oferi Angry Birds AR: Isle of Pigs în mod gratuit pe AppStore, jocul urmând, mai mult ca sigur, să includă microtranzacţii.

Angry Birds AR: Isle of Pigs poate fi precomandat prin intermediul AppStore, urmând să fie lansat în primăvara acestui an (data preconizată: 11 aprilie 2019). Cel puţin pentru viitorul apropiat, jocul va fi disponibil în exclusivitate pentru dispozitivele Apple, de la iPhone 6s în sus.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News