Angry Birds are o noua casă: SEGA a cumpărat Rovio

Autor: Cosmin Aionita | 20.04.2023
Angry Birds are o noua casă: SEGA a cumpărat Rovio
Foto: Rovio

Rovio Entertainment, compania finlandeză din spatele seriei de succes de jocuri mobile Angry Birds, și-a dat acordul pentru a fi achiziționată de gigantul japonez SEGA Sammy. Niponii vor plăti 706 milioane de euro în schimbul părinților seriei Angry Birds.

Conform declarațiilor oficiale oferite de Rovio, Angry Birds a fost primul joc de mobil descărcat de un miliard de ori, compania producând și două filme animate plasate în acest univers. Evident, în urma acestei tranzacții, SEGA caută să profite de pe urma expertizei finlandezilor în ceea ce privește jocurile destinate platformelor mobile.

Rovio Entertainment, companie ce reunește aproximativ 550 de angajați în cele opt birouri internaționale, a afirmat că, în cursul anului trecut, jocurile din portofoliul său au fost descărcate de peste 5 miliarde de ori. SEGA își dorește, prin achiziția celor de la Rovio, să-și „întărească poziția” în piața globală a jocurilor video. Conform predicțiilor, aceasta piață urmează să crească la 263,3 de miliarde de dolari pâna în 2026, iar cota de piață a jocurilor mobile ar urma să crească la 56%.

Veniturile celor de la Rovio au crescut la 317,7 milioane de euro în 2022 de la 272,3 milioane de euro in 2020, însă profitul a scăzut, în aceeași perioadă, de la 42,5 milioane de euro la numai 28,6 milioane de euro. Totuși, în urma anunțului că urmează să fie achiziționată de SEGA, prețul acțiunilor companiei finlandeze a crescut cu 18%.

SEGA Sammy este o companie japoneză ce a luat ființă în 2004, odată cu fuzionarea gigantului SEGA (un nume de referință în industria de gaming, cu numeroase serii de jocuri de succes, printre care Sonic The Hedgehog) cu Sammy Corporation (specializată pe dezvoltarea și comercializarea de aparate arcade pentru parcurile de distracții).

Sursa: BBC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News