Când se lansează Diablo Immortal? Blizzard va oferi jocul și pentru PC

Autor: Cosmin Aionita | 26.04.2022
Când se lansează Diablo Immortal? Blizzard va oferi jocul și pentru PC
Foto: Blizzard Entertainment

După reacția deloc pozitivă a publicului la anunțul inițial de la BlizzCon 2018, Blizzard Entertainment a continuat să lucreze la Diablo Immortal, confirmând acum și data de lansare a controversatului joc dedicat dispozitivelor mobile. Astfel, Diablo Immortal va fi disponibil, începând cu 2 iunie 2022, pentru terminalele bazate pe sistemele de operare iOS și Android (în câteva teritorii din regiunea Asia-Pacific, jocul își va face apariția chiar mai devreme).

Descris de producători drept primul MMOARPG (massively multiplayer online action role playing game) din saga Diablo, Immortal promite să fie cel mai extins joc al seriei de până acum, cu mai multe zone disponibile chiar din momentul lansării, encounters unice și nenumărate moduri de a aduce demonii cu boturile pe labe. De asemenea, Diablo Immortal promite să ofere oportunități de a socializa și de a juca alături de prieteni, explorând întreaga lume de joc împreună cu aceștia, în moduri încă neîntâlnite în titlurile anterioare ale seriei.

Diablo Immortal va fi lansat și pe PC

Bazându-se probabil pe feedback-ul nefavorabil venit din partea comunității, Blizzard Entertainment a luat decizia de a publica Diablo Immortal și pe PC, pe lângă edițiile mobile ale jocului. Astfel, simultan cu lansarea pentru iOS și Android, Immortal va fi disponibil și pe PC, prin Battle.net, într-o ediție Open Beta, ce va include absolut tot conținutul și funcționalitate cross-play și cross-progression cu variantele mobile ale jocului.

Mai exact, jucătorii se vor putea aventura în lumea din Diablo Immortal și de pe mobile și de pe PC, vor putea juca împreună și păstra progresul înregistrat indiferent de platforma folosită. Nu în ultimul rând, la finalizarea fazei Open Beta de pe PC, jucătorii își vor păstra tot progresul și agoniseala în momentul migrării către varianta finală a jocului pentru PC.

Pentru a “uniformiza” jocul pentru toate platformele, interfața a fost adaptată, urmând să ofere suport pentru controllere atât pe dispozitivele mobile, cât și pe PC. Alternativ, utilizatorii de PC vor avea la dispoziție atât schema clasică de control, bazată pe mouse și tastatură, cât și posibilitatea de a prelua controlul direct al mișcării personajului, cu ajutorul tastelor W/A/S/D.

Așadar, Diablo Immortal va fi disponibil gratuit începând cu 2 iunie 2022, în regim Free-to-play, pentru dispozitivele mobile bazate pe iOS și Android, precum și în varianta Open Beta pentru PC (prin aplicația Battle.net).

Diablo Immortal
Foto: Blizzard Entertainment

Sursa: Blizzard Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News