Fornite pentru Android, în sfârşit disponibil în Google Play Store

Autor: Cosmin Aionita | 22.04.2020
Fornite pentru Android, în sfârşit disponibil în Google Play Store

Fortnite rămâne unul dintre cele mai populare jocuri din lume, ajutat de formula deja consacrată de Battle Royale, dar şi de disponibilitatea gratuită pe toate dispozitivele, precum PC, console, telefoane şi tablete Android şi iOS. În timp ce situaţia pe toate celelalte platforme a fost mai mereu lipsită de probleme, Fortnite pentru Android are o istorie ceva mai ciudată, fiind lansat acum aproape doi ani drept o exclusivitate temporară pentru telefoanele Samsung, prin intermediul programului Samsung Galaxy Apps.

Mai târziu, în încercarea de a evita taxa de 30% pe care Google o încasează de pe urma fiecărei aplicaţii comercializate prin intermediul magazinului Google Play Store, Fortnite pentru Android a fost doar oferit prin intermediul site-ului Epic Games. Aici însă amatorii de Fortnite pe telefon s-au lovit de rigiditatea anumitor dispozitive bazate pe Android, ale căror setări de siguranţă nu permiteau instalarea aplicaţiilor din surse considerate neoficiale.

Tocmai din cauza acestor limitări din ce în ce mai prezente în cadrul noilor ediţii ale sistemului de operare Android, după nu mai puţin de 20 de luni de la apariţia jocului pentru această platformă, Epic Games a cedat, lansând Fortnite prin intermediul “tradiţionalului” Google Play Store. Nu fără a încerca însă să obţină, fără succes, o derogare de la “taxa” de 30% impusă de Google. Până la urmă, producătorii Fortnite s-au resemnat, fiind de acord cu politica clasică a celor de la Google.

De altfel, este de notorietate “lupta” pe care Epic Games o duce împotriva taxării producătorilor cu 30% din încasări, practicată de mai toate platformele de distribuţie majore, precum Steam, AppStore sau Google Play Store. Tocmai din acest motiv, pentru a oferi realizatorilor de jocuri condiţii mai bune, Epic Games a pornit propriul astfel de serviciu pentru PC – Epic Games Store –, unde compania îşi taxează partenerii cu numai 12% din încasările acestora.

Astfel, versiunea mobilă a jocului Fortnite este acum disponibilă prin Google Play Store, fiind în continuare prezentă şi pe site-ul celor de la Epic Games. Totuşi, rămâne neclar cât timp şi dacă Epic Games va mai oferi Fortnite pentru Android şi prin intermerdiul propriului site. De asemenea, compania ar putea opta să distribuie Fortnite şi prin intermediul propriei aplicaţii Epic Games Store pentru Android (versiunea pentru PC este deja foarte populară, oferind săptămânal jocuri gratuite), însă nici aceasta nu este disponibilă direct prin Google Play Store.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News