Google renunță la un serviciu cu sute de milioane de utilizatori. Cum sunt afectați gamerii

Autor: Cosmin Aionita | 12.12.2023
Google renunță la un serviciu cu sute de milioane de utilizatori. Cum sunt afectați gamerii
Foto: Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

În luna septembrie a anului trecut, Google a anunțat că, pe parcursul anului 2024, ar urma să retragă populara aplicație Google Podcasts pentru Android, descărcată de peste 500 de milioane de ori. În schimb, podcast-urile urmează să fie integrate în YouTube Music.

Iată că Google vine cu un update legat de acest subiect: Google Podcasts urmează să dispară în luna aprilie 2024 în Statele Unite ale Americii, oferind astfel utilizatorilor în jur de patru luni pentru a migra către YouTube Music. Deși nu a fost anunțat încă un termen similar pentru utilizatorii din Europa, cel mai probabil Google Podcasts va dispărea în aceeași perioadă și de pe bătrânul continent.

Aceasta modificare afectează inclusiv gamerii împătimiți, numeroase podcast-uri tematice fiind disponibile prin intermediul platformei Google. Totuși, compania a dat asigurări că va lucra alături de creatorii de podcast-uri pentru a le facilita migrarea către noua platforma YouTube Music, în așa fel încât utilizatorii să beneficieze în continuare de podcast-urile favorite.

De asemenea, conform Google, va fi lansat un tool ce le va permite utilizatorilor să-și importe toate subscripțiile la podcast-uri din Google Podcasts în YouTube Music sau să le exporte către alte aplicații de podcast-uri.

Nu este pentru prima oară când Google închide servicii sau produse populare, o mișcare similară având loc la finalul anului 2020, atunci când Google Play Music a fost „sacrificat” la rândul său în favoarea lui YouTube Music.

Nu în ultimul rând, gamerii au avut de suferit de pe urma deciziilor celor de la Google atunci când compania a decis, la începutul anului trecut, să închidă platforma de cloud gaming Google Stadia.

Sursa: The Sun

Urmărește Go4Games.ro pe Google News