Krafton încearcă să readucă PUBG Mobile în India

Autor: Vlad Ionescu | 04.03.2021
Krafton încearcă să readucă PUBG Mobile în India
Foto: Krafton

PUBG Mobile a fost interzis în India pe 2 septembrie 2020, iar Ministerul de Electronică și Tehnologia Informației din India a susținut că jocul transmite datele utilizatorilor într-o manieră neautorizată către servere din afara țării, motiv pentru care jocul a fost eliminat complet din regiune.

Într-o altă încercare de a aduce jocul înapoi în această țară, Krafton a declarat că se concentrează pe lansarea PUBG Mobile în India, în locul noului său titlu mobil PUBG: New State. În cadrul evenimentului Indian Gaming Conference 2021, Sean Sohn, conducătorul diviziei de corporate development de la Krafton, a mărturisit că celor din companie le pasă foarte mult de piața indiană și că echipa face tot posibilul pentru a readuce jocul în scena de eSports din India.

Odată cu trecerea timpului, speranțele jucătorilor indieni în legătură cu revenirea jocului au scăzut. Și asta pentru că Ministerul de Electronică și Tehnologia Informației din India nu dă înapoi: autoritățile indiene nu își doresc să accepte PUBG Mobile, acuzând jocul că poate da dependență și are o “natură violentă”.

Intedicția a sosit pe fondul tensiunilor dintre India și China

Hotărârea conform căruia jocul a fost interzis (secțiunea 69A) nu intră sub incidența actului privind dreptul la informație (RTI) din India. Aceasta înseamnă că motivele pentru care a fost luată această decizie rămân confidențiale, publicul neavând acces la aceste informații.

Vestea interdicției jocului PUBG Mobile a venit ca un șoc imens pentru utilizatorii din India. PUBG Mobile a fost descărcat de aproximativ 185 de milioane de ori în India, reprezentând 24% din totalul de download-uri ale jocului de la lansare sa, conform Sensor Tower.

Popularul titlu de tip Battle Royale a avut, de asemenea, o scenă de eSports în continuă creștere în această țară, care a dispărut după interdicție. În timp ce Ministerul de Electronică și Tehnologia Informației din India a susținut că jocul a fost interzis din motive de confidențialitate a datelor, motivul real al interdicției ar putea fi creșterea tensiunilor cu China.

Sursa: Sportskeeda.com. Aroged.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News