O femeie și-a părăsit soțul și copilul de 3 ani pentru a juca PUBG cu un bărbat

Autor: Adrian Popa | 10.10.2020
O femeie și-a părăsit soțul și copilul de 3 ani pentru a juca PUBG cu un bărbat

O femeie în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a trăi și juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet.

Tânăra din orașul Setiu, Malaezia, a fugit de acasă cu o motocicletă, potrivit poliției. „Se crede despre femeie că este dependentă de PUBG și că a întâlnit un bărbat care a influențat-o să își părăsească familia”, a declarat șeful poliției din Setiu, Afandi Hussin.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială Go4games de pe Facebook!

Tânăra este mama unui copil de 3 ani, potrivit Mashable SE Asia. Familia a descoperit motocicleta în orașul Manir, aflat la 50 de km de locuința cuplului.

PlayerUnknown’s Battlegrounds, dezvoltat de compania PUBG Corporation, o subsidiară a Bluehole, este foarte popular în Asia, unde este criticat din cauza numeroaselor cazuri de dependență pe care le-ar fi provocat.

Citește și: Când prea mult gaming strică. Visurile unei tinere, spulberate de încheieturile distruse

În Malaezia, anul trecut a fost organizată prima competiție PUBG Mobile, cu premii totale în valoare de 14.000 de dolari.

Jocul este unul de tip „battle royale”. Jucătorii intră direct în acţiune, într-o arenă gigantică în care toată lumea se bate cu toată lumea, iar ultimul supravieţuitor este învingător.

Oamenii se joacă mai mult, în contextul pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că dependența de jocuri video este o afecțiune mentală, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc.

În contextul pandemiei, timpul petrecut de oameni în jocurile video a crescut substanțial, la fel și banii cheltuiți.

Citește și: Un băiat de 11 ani a ucis o fetiță de 9 ani care l-a învins într-un joc online

Oamenii obligați să stea în case în timpul pandemiei s-au jucat mai mult ca niciodată. În SUA au fost vândute în 2020 jocuri video în valoare de 29,4 miliarde de dolari, sumă mai mare cu 23% decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut. Mai mult, în iulie vânzările de jocuri video pentru iPhone au crescut cu 44% în Japonia și cu 20% în Uniunea Europeană, potrivit Sensor Tower.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News