O oră de gameplay din Diablo Immortal. Cum se prezintă controversatul joc pentru mobile

Autor: Cosmin Aionita | 26.04.2021
O oră de gameplay din Diablo Immortal. Cum se prezintă controversatul joc pentru mobile
Foto: Blizzard Entertainment

Diablo Immortal este probabil cel mai controversat joc din portofoliul celor de la Blizzard Entertainment, dezvăluirea sa de la BlizzCon 2018 iscând proteste în rândurile fanilor nemulțumiți, ce ar fi preferat o remasterizare a lui Diablo II sau un joc Diablo complet nou în locul acestui titlu pentru mobile. De altfel, Blizzard Entertainment a luat în considerare aceste plângeri, anunțând Diablo IV un an mai târziu, și Diablo II: Resurrected la începutul acestui an.

Pe scurt, Diablo Immortal își dorește să ducă gameplay-ul action RPG tipic seriei pe dispozitivele mobile, fiind dezvoltat atât pentru Android, cât și pentru iOS (iPad și iPhone). După reacția deloc pozitivă venită din partea publicului, este lesne de înțeles de ce Blizzard Entertainment evită să vorbească atât de mult despre acest joc.

Peste o oră de gameplay din versiunea alpha a jocului

Totuși, recent, faza de testare alpha pentru Diablo Immortal a fost pornită în Australia, iar Matthew Sholtz, redactorul celor de la Android Police, a avut ocazia să încerce jocul și să înregistreze peste o oră de gameplay. Iar, după cum puteți vedea din clipul de mai sus, Diablo Immortal, în faza sa alpha, nu se prezintă deloc rău, incluzând mai toate elementele care au făcut seria atât de populară.

Jocul va include șase dintre clasele de personaje din seria Diablo: Barbar, Crusader (prezentat în clipul de gameplay de mai sus), Demon Hunter, Monk, Necromancer și Wizard, fiecare cu noi puteri şi abilităţi speciale, mai multe astfel de clase urmând să fie adăugate prin viitoare update-uri. Acțiunea din Diablo Immortal ar trebui să se desfășoare între Diablo II: Lord of Destruction și Diablo III, producătorii promițând o experienţă de joc ce va evolua în mod constant, similar unui live service, cu noi povești, personaje, echipamente și challenge-uri ce vor fi adăugate pe parcurs.

De asemenea, Diablo Immortal va putea fi abordat fie în mod single player, fie online alături de prieteni, jucătorii urmând să poată vizita câteva locații emblematice ale lumii Sanctuary, cum ar fi orașele Westmarch și Wortham, biblioteca din Zoltun Kulle sau jungla insulei Bilefen. După cum puteți vedea și în secvențețe de mai sus, interfața a fost complet adaptată pentru ecranele tactile.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4Games.ro pe Google News