Pokemon GO va fi oprit pentru mentenanță. Iată când va fi stopat accesul la joc

Autor: Cosmin Aionita | 25.05.2020
Pokemon GO va fi oprit pentru mentenanță. Iată când va fi stopat accesul la joc

Anul acesta, data de 1 iunie nu va marca doar Ziua Copilului, ci și un punct important de cotitură pentru unul dintre cele mai populare jocuri video pentru mobil: Pokemon GO va fi oprit pentru operațiuni de mentenanță. Astfel, jocul nu va putea fi accesat de niciun utilizator de pe tot mapapondul pentru o perioadă de nu mai puțin de șapte ore!

Alegerea datei este un pic ciudată, având în vedere faptul că respectiva data de 1 iunie urmează să “pice” într-o zi de luni (chiar la începutul săptămânii viitoare), va fi liberă, iar majoritatea copiilor (publicul țintă al jocului Pokemon GO) oricum nu mergea la școală din cauza pandemiei globale de COVID-19.

Când se “închide” Pokemon GO în România?

Totuși, în țara noastră, impactul stopării temporare a accesului la Pokemon GO va fi mult diminuat, intervalul ales de Niantic Labs pentru a opri jocul în vederea efectuării serviciilor de mentenanță fiind unul în care majoritatea publicului tânăr se pregătește de somn sau chiar doarme. Astfel, Pokemon GO va fi oprit pentru mentenanță de pe 1 iunie 2020, de la ora 21:00, și până pe 2 iunie, la ora 4:00 dimineața (conform orelor aferente României).

În acest interval, jocul nu va putea fi accesat deloc, avertizează cei de la Niantic Labs. De altfel, este prima oară de la apariția jocului când Pokemon GO va fi oprit pentru mentenanță. Deși s-a dovedit extrem de popular înca de la apariția din 2016, Pokemon GO a fost și ținta a numeroase nemulțumiri legate de crash-uri și alte astfel de neplăceri. Oare va rezolva pauza de mentenanță aceste probleme?

A rămas unul dintre cele mai populare jocuri pe timp de pandemie

La recomandările venite dinspre Organizația Mondială a Sănătății, pe timp de pandemie, mai multe companii din industria jocurilor video și-au adaptat creațiile, adaugând opțiuni suplimentare pentru a le face mai accesibile pentru cei care sunt forțați să-și petreacă tot timpul în casă din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Un astfel de exemplu a fost și cel al jocului Pokemon GO, adaptat la mijlocul lunii martie de Niantic Labs pentru a facilita jucarea acestui titlu în interiorul caselor, în încercarea de a încuraja oamenii să rămână izolați.

Iar această mișcare s-a dovedit a fi inspirată, încasările rezultate de pe urma jocului Pokemon GO crescând semnificativ după izbucnirea pandemiei de coronavirus: conform datelor furnizate de SensorTower, creația celor de la Niantic Labs s-a bucurat atunci de cea mai profitabilă săptămână din acest an.

Sursa: SlashGear

Urmărește Go4Games.ro pe Google News