Rayman a împlinit 20 de ani!

Autor: Cosmin Aionita | 18.11.2015
Rayman a împlinit 20 de ani!

Ieri, Rayman, îndrăgitul personaj al celor de la Ubisoft, a împlinit frumoasa vârstă de 20 de ani! Născut în 1995, eroul fără braţe şi picioare, a fost creat de talentata echipă Ubisoft condusă de Michel Ancel şi Frederic Houde (acum Ubisoft Montpellier).

Încă de la primul titlu al seriei, Rayman a fost foarte apreciat de fanii jocurilor platform graţie gameplay-ului variat, controlului precis şi, nu în ultimul rând, design-ului grafic de excepţie. De-a lungul anilor, Rayman a trecut de la 2D la 3D şi, mai apoi, înapoi la 2D şi a supravieţuit prin numeroase generaţii de console şi schimbări de hardware, jocurile seriei înregistrând vânzări de 28 de milioane de exemplare.

Rayman

În cadrul jocurilor Rayman au debutat iepuroii nebuni Raving Rabbids, şi, special pentru un joc Rayman (este vorba de Rayman: Origins), a fost dezvoltat motorul grafic UbiArt Framework, folosit mai apoi şi în Rayman Legends, Child of Light sau Valiant Hearts: The Great War. Mai multe detalii despre istoria seriei şi a personajului Rayman sunt disponibile în infograficul de mai sus.

Cu această fericită ocazie, Ubisoft a anunţat că următorul joc al seriei – Rayman Adventures – va fi lansat pe 3 decembrie 2015 şi va fi dedicat dispozitivelor mobile. Rayman Adventures este deja disponibil pentru Apple TV.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News