Un nou joc PUBG pentru mobile a fost lansat

Autor: Cosmin Aionita | 13.08.2018
Un nou joc PUBG pentru mobile a fost lansat

După ce, în materie de jocuri dedicate dispozitivelor mobile, ultimele săptămâni s-au aflat sub semnul Fortnite-ului celor de la Epic Games, iată că balanţa se inclină acum către “tabăra adversă”: Tencent şi PUBG Corporation au lansat o nouă versiune mobilă a extrem de popularului Player Unknown’s Battlegrounds intitulată, sugestiv, PUBG Lite.

După cum lasă de înţeles acest nume, PUBG Lite este o versiune “lite” a apreciatului joc de tip Battle Royale, cu aceleaşi caracteristici de bază precum “fratele său mai mare”. Diferenţa este făcută de limita maximă de jucători (40 în loc de 100) şi dimensiunea mai redusă a hărţii de joc. Aceste compromisuri permit însă rularea jocului şi pe dispozitive Android mult mai modeste (cum ar fi cele dotate cu doar 2GB de memorie RAM).

Prin existenta ambelor versiuni ale jocului (PUBG Mobile şi PUBG Lite), producătorii speră să-şi extindă cota de piaţă pe platformele mobile, serios afectată de recenta apariţie (pe Android) a concurenţei – Fortnite de la Epic Games. Din păcate, PUBG Lite nu este încă disponibil în Google Play Store-ul local, această ediţie aflându-se momentan în faza de “soft launch” (poate fi descarcat doar în anumite regiuni).

Pe lângă versiunile PUBG Mobile şi PUBG Lite, Player Unknown’s Battlegrounds este disponibil şi în ediţii pentru PC (Steam) şi Xbox One.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News