Nave dintr-un joc video au ajuns material oficial (canon) în universul Star Trek

Autor: Adrian Popa | 09.03.2022
Nave dintr-un joc video au ajuns material oficial (canon) în universul Star Trek

Nave din jocul video Star Trek Online (STO) au devenit canon (material acceptat ca oficial într-un univers ficțional) în celebra franciză Star Trek.

Navele au apărut în sezonul doi al serialului „Star Trek: Picard”. Apariția este rodul colaborării dintre production designerul din serial, Dave Blass, și art directorul STO, Thomas Marrone. Cei doi s-au conectat pe Twitter și au început să lucreze împreună în iulie 2020, dar au păstrat secretă colaborarea.

În primul episod din cel de-al doilea sezon al serialului, zeci de nave din Starfleet s-au strâns pentru a investiga o anomalie. Printre acestea se numără unele din clasele Sutherland (științifice), Ross (explorare), Gagarian (crucișătoare) și Reliant (crucișătoare ușoare). Toate provin din popularul joc video online.

Citește și: Bundle cu jocuri în valoare de 6.500 de dolari, disponibil la prețul de 10 dolari, pentru Ucraina

Numele celor patru clase de nave au apărut deja în universul Star Trek. De exemplu, U.S.S. Sutherland este o navă din clasa Nebula care a apărut în episodul „Redemption Part II” din serialul „Star Trek: The Next Generation”.

De la jucător la designer de nave spațiale

Cryptic a realizat un scurt documentar, „My Life At Warp Speed”, despre parcursul lui Marrone, de la gamer la creator de conținut canon pentru universul SF. El a jucat STO încă din faza Beta, iar apoi a devenit cunoscut în comunitatea jucătorilor.

Creațiile lui au atras atenția dezvoltatorilor jocului, Cryptic Studios, care au cumpărat câteva dintre proiectele lui și le-au integrat în STO. Există chiar și un personaj din joc, numit Thomas Marrone, creat în onoarea lui.

Ulterior, jucătorul a aplicat pentru un job de graphic designer la Cryptic Studios și a fost angajat. Apoi, Marrone a ajuns art director al jocului.

Povestea din Star Trek Online începe în anul 2409, la 30 de ani după evenimentele din filmul „Nemesis”. Acțiunea din serialul „Picard” începe în anul 2401.

Sursa: Nerdist

Urmărește Go4Games.ro pe Google News