Bundle cu jocuri în valoare de 6.500 de dolari, disponibil la prețul de 10 dolari, pentru Ucraina

Autor: Adrian Popa | 08.03.2022
Bundle cu jocuri în valoare de 6.500 de dolari, disponibil la prețul de 10 dolari, pentru Ucraina

Necrosoft Games a realizat un bundle care include aproape 1.000 de jocuri video, jocuri de societate și cărți, pe care îl vinde pentru a strânge fonduri pentru Ucraina.

Pachetul, care în mod normal ar costa 6.500 de dolari, este disponibil pe platforma Itch.io la prețul de doar 10 dolari.

Conținutul este oferit de peste 700 de creatori. Banii strânși vor merge la organizațiile International Medical Corps (asistență medicală) și Vocile Copiilor (ajută copiii să treacă peste traumele lăsate de război), care acționează acum în Ucraina.

Printre jocurile incluse în bundle se numără Celeste, A Short Hike, Towerfall Ascension, Superhot, Skatebird, Kingdom: Two Crowns, Hidden Folks sau Super Hexagon.

Cei care pot și doresc pot plăti mai mult pentru pachet, iar toți banii merg în Ucraina.

Campania celor de la Necrosoft Games a fost un mare succes. La momentul redactării articolului, organizatorii au strâns peste 860.000 de dolari. Ținta era de 1 milion de dolari. Bundle-ul va mai fi disponibil încă 9 zile în afară de aceasta.

Citește și: Microsoft suspendă toate vânzările de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox

O altă campanie de succes pentru ajutorarea Ucrainei a fost cea a dezvoltatorului 11 bit studios. Firma poloneză a donat toate veniturile înregistrate timp de o săptămână de pe urma jocului This War of Mine și a tuturor DLC-urilor acestuia victimelor războiului din Ucraina. Dezvoltatorul a strâns aproape 700.000 de dolari.

Multe fonduri pentru Ucraina, puține opțiuni pentru Rusia

Ajutoarele financiare vin din toate părțile pentru Ucraina. Țara invadată de armata lui Vladimir Putin a atras aproape 60 de milioane de dolari din donații în criptomonede, potrivit firmei de cercetare Elliptic. Actorul Leonardo di Caprio a donat și el 10 milioane de dolari pentru armata Ucrainei, iar în Olanda au fost strânse fonduri de 100 de milioane de euro de la cetățeni.

De partea celaltă, în țara agresoare se conturează tot mai clar intrarea în incapacitate de plată a statului. Aproape jumătate din activele băncii centrale au fost blocate de statele vestice. Astfel, pentru Moscova este dificil să susțină valoarea rublei și să finanțeze invazia din statul vecin.

Mai mult, mari companii din domeniul financiar, precum PayPal, Mastercard și VISA, au ieșit de pe piață, iar cetățenii încep să piardă și accesul la criptomonede. Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare din lume, a anunțat că a blocat 25.000 de adrese de portofele cripto care au legături cu oameni și entități din Rusia.

Citește și: Companiile din gaming ajută Ucraina și rup legăturile cu Rusia

Urmărește Go4Games.ro pe Google News