Netflix lucrează la un serviciu de cloud gaming. Va lansa 40 de jocuri noi în 2023

Autor: Adrian Popa | 21.03.2023
Netflix lucrează la un serviciu de cloud gaming. Va lansa 40 de jocuri noi în 2023
Foto: Netflix

Netflix lucrează la un serviciu de cloud gaming care le va permite utilizatorilor să ruleze jocurile de pe o gamă largă de dispozitive.

Leanne Loombe, vicepreședinte responsabil cu parteneriatele externe pentru jocuri video în cadrul companiei, a declarat că proiectul se află într-o fază incipientă. Potrivit ei, Netflix are mare grijă cum construiește serviciul, probabil pentru a evita un dezastru de genul Google Stadia.

În acest moment, abonații trebuie să descarce jocurile pe care le găsesc în aplicația Netflix din magazinele virtuale de aplicații Google Play sau App Store. Nu este la fel de ușor ca în cazul filmelor sau serialelor de pe platformă, pe care le poți rula dintr-o simplă apăsare pe ecran. Mai mult, dependența de Google Play și App Store limitează numărul de platforme pe care jocurile Netflix sunt disponibile. „Vrem, așa cum probabil vă imaginați, ca jocurile să poată fi jucate pe orice dispozitiv Netflix pe care îl aveți”, a declarat Loombe, citată de The Verge.

40 de jocuri noi în 2023

Cel puțin 40 de jocuri noi vor ajunge pe platforma Netflix Games în 2023. Dintre acestea, 16 sunt dezvoltat în casă de companie, iar restul vor veni de la parteneri externi. Loombe a anunțat că aceștia lucrează în acest moment la 70 de jocuri pentru platforma sa.

Citește și: Microsoft încheie un acord de licențiere cu Boosteroid, furnizor de gaming în cloud, pentru jocurile Activision Blizzard

Unele titluri, precum Terra Nil (city-builder) sau Highwater (survival), vor fi lansate exclusiv pentru Netflix Games. Un joc exclusiv, despre care nu cunoaștem detalii, va fi lansat și de Super Evil Megacorp, dezvoltatorul Vainglory și Catalyst Black.

Alte jocuri, precum cele Monument Valley, sunt titluri populare care ajung în acest an pe platforma companiei.

Ubisoft a anunțat, de asemenea, că va lansa, pentru serviciul de jocuri al Netflix, Mighty Quest: Rogue Palace, un joc ce pare inspirat de Diablo și Minecraft: Legends.

Sursa: Netflix

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News