Jocurile Monument Valley ajung pe PC în curând

Autor: Adrian Popa | 31.05.2022
Jocurile Monument Valley ajung pe PC în curând
Foto: Ustwo Games

Monument Valley și Monument Valley 2, popularele jocuri de tip puzzle dezvoltate de studioul Ustwo Games, vor ajunge pe PC pe 12 iulie.

Titlurile au fost disponibile până acum pe platformele Android, iOS și… Windows Phone.

Dezvoltatorul a anunțat, pentru PC, versiuni în format 21:9. Acestea sunt numite „ediții panoramice” de către Ustwo Games.

Jocurile vor fi disponibile pe Steam și vor costa câte 8 dolari fiecare. Cumpărate împreună, într-un bundle care include toate extensiile, titlurile vor fi mai ieftine cu 15%.

Dezvoltatorii au publicat și un clip video în care descriu procesul de portare pe PC a celor două jocuri.

Jocurile impresionează prin calitățile vizuale

În Monument Valley, jucătorul o conduce pe prințesa Ida la destinație printr-o serie de labirinturi, observând ce se ascunde în spatele unor iluzii optice și folosind „obiecte imposibile”. Pentru ca ea să ajungă unde trebuie, lumea din jurul prințesei trebuie modificată de jucător.

Citește și: Ce idei bizare le mai vin dezvoltatorilor de jocuri: Titlul în care ucizi oameni și îi gătești

Titlurile sunt bazate pe arta lui Ken Wong. Scenele superbe din jocuri au fost gândite în așa fel încât să fie demne de a fi expuse în public. În acest caz, Wong a fost inspirat de sculpturi minimaliste, artă tradițională japoneză și alte jocuri, precum Windosill, Fez sau Sword & Sworcery.

Lansat în 2013, Monument Valley a câștigat în anul următor Apple Design Award și a fost desemnat cel mai bun joc pentru tableta iPad. După succesul primului titlu, care a consemnat vânzări de peste 26 de milioane de copii, Monument Valley 2 a fost lansat în 2017.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News