O companie chineză câștigă mai mulți bani din jocuri decât Sony, Microsoft sau Nintendo

Autor: Adrian Popa | 31.03.2022
O companie chineză câștigă mai mulți bani din jocuri decât Sony, Microsoft sau Nintendo
Foto: Profimedia Images

Când vine vorba de jocuri video, numele de companii care apar zilnic în fluxurile de știri din Occident sunt Microsoft, Sony sau Nintendo. Dar există un gigant în Asia care câștigă semnificativ mai mulți bani din această activitate decât aceste entități.

Tencent a înregistrat, în 2021, venituri de 32,38 miliarde de dolari de pe urma jocurilor video, în creștere cu 9,9% comparativ cu anul precedent. Succesul a fost datorat în mare parte jocurilor video mobile deținute de companie, precum PUBG Mobile, Brawl Stars sau Clash of Clans, potrivit analistului Daniel Ahmad, de la firma Niko Partners.

Pe locul doi în topul celor mai mari companii din industria jocurilor video după venituri s-a situat, anul trecut, Sony, cu vânzări de 24,87 miliarde de dolari. Podiumul a fost întregit de Microsoft, cu venituri de 16,28 miliarde de dolari.

Citește și Top 10: Cel mai bine vândute jocuri video din toate timpurile

Nintendo s-a situat pe a patra poziție, cu venituri de 15,3 miliarde de dolari în 2021.

Consumatorii cheltuiesc masiv pe jocuri video mobile

Majoritatea veniturilor din industrie provin din titlurile dezvoltate pentru dispozitive mobile. Utilizatorii de Android și iOS investesc masiv în astfel de titluri.

Consumatorii au cheltuit 22 de miliarde de dolari în primele trei luni al acestui an, potrivit firmei de cercetare a pieței Data.ai, citată de Pocketgamer.biz. Circa 73% din banii cheltuiți în Google Play Store și 60% în App Store au mers, în perioada amintită, către jocuri.

Niciodată oamenii nu au mai cheltuit atât de mult în primul trimestru al unui an pe jocuri video mobile.

Potrivit AppMagic, în 2021 jocul care a generat cele mai mari venituri (2,01 miliarde de dolari) a fost PUBG Mobile. Acesta este un fenomen în Asia. Pe următoarele două locuri s-au situat Honor of Kings (1,64 miliarde de dolari) și Genshin Impact (1,33 miliarde de dolari).

Aplicațiile cu cele mai mari venituri în 2021:

Urmărește Go4Games.ro pe Google News