Oamenii cu vârste peste 55 de ani, piața pentru jocuri video cu cea mai rapidă creștere

Autor: Adrian Popa | 14.04.2021
Oamenii cu vârste peste 55 de ani, piața pentru jocuri video cu cea mai rapidă creștere
Foto: Shutterstock

Numărul „gamerilor” cu vârste mai mari de 55 de ani a crescut cu 32% în ultimii trei ani, potrivit firmei de cercetare a pieței Global Web Index. Pandemia COVID-19 a accelerat creșterea pe acest segment, dar nu a creat-o.

Potrivit sursei citate, categoria de persoane cu vârstă mai mare de 55 de ani reprezintă segmentul cu cea mai rapidă creștere din domeniu.

„Gamerii sunt deseori descriși în mass-media într-un anumit fel, dar, la fel ca în cazul altor stereotipuri, ei nu sunt neapărat cine crezi că sunt”, a declarat David Melia, vicepreședinte responsabil cu sporturile și gamingul la Global Web Index.

Studiul a fost realizat pe 19.500 de persoane din mai multe regiuni ale lumii.

Datele pot părea suprinzătoare, dar inclusiv președintele SUA, Joe Biden, își face timp pentru jocurile video. „Cel mai puternic om din lume”, în vârstă de 78 de ani, a fost surprins, în februarie, în timpul unei sesiuni de gaming împreună cu nepoata lui.

Mai mult, o bătrână de 91 de ani din Japonia, Hamako Mori, a intrat în Cartea Recordurilor. Cunoscută ca „Gamer Grandma”, ea este cea mai bătrână persoană care face streaming pe YouTube.

Sursa: Gamesindustry.biz

CITEȘTE ȘI:

Cum s-a infiltrat un presupus fan Roblox la Casa Albă dându-se drept reporter

Un pedofil a fost arestat după ce i-a dat criptomonede unui copil de 11 ani, pentru a le folosi în jocuri

Urmărește Go4Games.ro pe Google News