Cum s-a infiltrat un presupus fan Roblox la Casa Albă dându-se drept reporter

Autor: Adrian Popa | 12.04.2021
Cum s-a infiltrat un presupus fan Roblox la Casa Albă dându-se drept reporter
Jen Psaki (Foto: Profimedia Images)

În ultimele săptămâni, un „reporter”, numit Kacey „Lego” Montagu, i-a pus mai multe întrebări secretarul de stat responsabil cu presa de la Casa Albă, Jen Psaki. Acest lucru a fost posibil deoarece în această perioadă mulți jurnaliști nu participă fizic la conferințele de presă. De aceea, ei pot pune întrebări prin intermediul colegilor din mass-media prezenți la aceste evenimente.

Montagu a pus întrebări legate de călătoriile în timpul pandemiei, despre ambasade și atacul informatic care a vizat Microsoft. Ulterior s-a descoperit că „Lego” nu există, de fapt. Mulți cred că pseudonimul a fost ales de un fan al Roblox. Jucătorii se referă astfel unii la alții pe celebra platformă de gaming.

Citește și: Primul POTUS gamer? Joe Biden a învins-o pe nepoata lui la Mario Kart

„Reporterul” s-a prezentat ca fiind o tânără de 18 ani din Marea Britanie, studentă la științe politice, care lucrează pentru publicația „White House News”. Aceasta nu există.

E interesant faptul că toate întrebările puse de „Lego” în conferințele organizate de Casa Albă sunt relevante și nu par să fie puse de cineva pus pe glume.

Când a rugat alți jurnaliști să pună întrebări pentru ea, Kacey a spus că lucrează pentru Daily Mail, una dintre cele mai citite publicații din lume.

Politico a intrat în legătură cu persoana din spatele contului de Twitter cu același nume. „Iubesc jurnalismul și cred că reporterii de la Casa Albă fac o treabă destul de proastă în această perioadă”, a declarat Montagu.

„Jurnalista” a mai spus că a vrut să afle răspunsurile la niște întrebări pe care și le-a pus împreună cu prietenii ei.

Sursa: Politico

CITEȘTE ȘI:

Top 5 jocuri mobile care au realizat venituri mai mari de 1 miliard de dolari în 2020

Doi gemeni le-au plătit părinților casa luată în rate cu banii făcuți din jocuri video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News