Părintele rus al Tetris l-a criticat dur pe Putin pentru invadarea Ucrainei

Autor: Adrian Popa | 24.03.2022
Părintele rus al Tetris l-a criticat dur pe Putin pentru invadarea Ucrainei
Alexei Pajitnov (Foto: Wikimedia)

Alexei Pajitnov, creatorul jocului fenomen Tetris, a condamnat dur Rusia și pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru invadarea Ucrainei.

„Războiul murdar și sângeros care se desfășoară acum în Ucraina este atât de îngrozitor încât nimeni nu poate sta deoparte. Dictatorul nebun și fără suflet care a început acest rău este un criminal de război și va fi oprit și condamnat”, a declarat Pajitnov, care acum locuiește în SUA.

Părintele de origine rusă al Tetris a adăugat că este sigur că regimul lui Putin va cădea și că viața normală, pașnică, va reveni în Ucraina. „Sper că și în Rusia”, a adăugat el.

Alexei Pajitnov, în vârstă de 66 de ani, a creat Tetris în 1984, în timp ce locuia în Uniunea Sovietică.

Organizația care administrează jocul, The Tetris Company, și-a arătat, de asemenea, recent susținerea pentru Ucraina.

Creația lui Pajitnov face parte din topul celor mai populare jocuri video din istorie. Doar versiunea dezvoltată de Electronic Arts a titlului a fost vândută în peste 100 de milioane de copii.

Persoane și organizații născute în Rusia, revoltate de acțiunile lui Putin

O altă personalitate din sectorul tehnologic, de origine rusă, care a criticat acțiunile lui Vladimir Putin este părintele blockchain-ului Ethereum, Vitalik Buterin. Antreprenorul s-a născut în Kolomna, Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, iar ulterior familia lui a emigrat în Canada în anul 2000, cel în care Putin a devenit președinte.

Buterin a scris, despre invazie, pe Twitter: „Este o crimă împotriva cetățenilor ucraineni și ruși”.

Chiar și apropiații lui Putin se distanțează de acțiunile liderului autoritar. Anatoli Ciubais, un consilier al președintelui Rusiei, a demisionat și a părăsit țara. El este omul care i-a oferit lui Putin primul lui job la Kremlin.

Totodată, compania de tehnologie Luxoft, fondată la Moscova, a anunțat că părăsește piața din Rusia.

Sursa: VentureBeat

Citește și: Tetris Beat, cel mai nou joc din universul Tetris, a fost dezvoltat de studioul românesc Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News